Φίλης: «Το συλλαλητήριο ήταν μικρότερο από το προηγούμενο - όλη η ακροδεξιά ήταν εκεί»

MarketNews

Φίλης: «Το συλλαλητήριο ήταν μικρότερο από το προηγούμενο - όλη η ακροδεξιά ήταν εκεί», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Δεν ήταν όλοι ακροδεξιοί, αλλά όλη η ακροδεξιά ήταν εκεί. Είχαν στόχο την κατάληψη της Βουλής» σχολίασε ο βουλευτής Α’ Αθήνας και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας στο OPEN.

«Το συλλαλητήριο ήταν μικρότερο από το προηγούμενο. Τα συνθήματα, η στόχευση ήταν όλα γνωστά. Φυσικά όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνεται είναι ένα στοιχείο δημοκρατικής συμμετοχής. Δυστυχώς όμως επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Πήγαν άνθρωποι με κάποιες εθνικές ευαισθησίες για το θέμα της Μακεδονίας, σίγουρα όμως τον τόνο τον έδωσαν οι ακροδεξιοί με τα επεισόδια που δημιούργησαν, με τα συνθήματα όπως «οι πολιτικοί προδίδουν την Μακεδονία», ή την απόπειρα να καταλάβουν την Βουλή. Αυτό πήγαν να κάνουν χθες, να καταλάβουν τη Βουλή.

Βεβαίως δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι στο συλλαλητήριο, ακροδεξιοί αλλά δεν έλειπε κανένας ακροδεξιός από εκεί και αυτοί έδωσαν το στίγμα. Είχαν στόχο να καταλάβουν τη Βουλή.

Στα περί προβοκάτσιας ο κ. Φίλης απάντησε ότι αυτό είναι «ψευδές» και ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είδε τι έγινε στα σκαλάκια της Βουλής; Απόπειρα κατάληψης της Βουλής έγινε από ομάδες ένοπλες με μολότοφ, σιδηρολοστούς κ.α.»

Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταδικάσει την απόπειρα κατάληψης της Βουλής από τους ακροδεξιούς

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταδικάσει την χθεσινή απόπειρα κατάληψης της Βουλής από τους ακροδεξιούς.