Ο Ηλίας Κασιδιάρης έγινε ευρέως γνωστός όταν σε πρωινή εκπομπή μπουγέλωσε πρώτα τη Ρένα Δούρου και γρονθοκόπησε μετά τη Λιάνα Κανέλλη. Μέχρι τον Ιούνη του 2012 ακούγαμε για τη βίαια Χρυσή Αυγή που επιτίθεται σε μετανάστες αλλά βλέπαμε να την «ξεπλένουν» εκπομπές προβάλλοντας τους υποψηφίους της ως τα «καλά παιδιά» που βοηθάνε τις γιαγιάδες να περάσουν τα φανάρια. Εκείνη τη μέρα ολόκληρη η Ελλάδα είδε έναν άντρα να σηκώνει χέρι σε μία γυναίκα ενώ βρίσκεται στον τηλεοπτικό αέρα. Και τότε αναρωτηθήκαμε τι μπορεί να κάνει πίσω από τις κάμερες. Μέχρι που μάθαμε τη 13η Σεπτεμβρίου ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να σκοτώσει. Μπορεί να σκοτώσει όχι μόνο μετανάστες αλλά και Έλληνες γιατί απλώς έχουν διαφορετική γνώμη από τη δίκη της. Ο Χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα με το Νίκο Μιχαλολιάκο δύο χρόνια μετά να αναλαμβάνει κυνικά την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του. Έκτοτε η Χρυσή Αυγή κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση ενώ ήδη έχει περισσότερες από 20 καταδικαστικές αποφάσεις στην πλάτη της.

Χθες στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων, όπου συζητήθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ηλίας Κασιδιάρης άφησε τις φάπες και έπιασε από το χέρι τον Πάνο Καμμένο και μαζί κατήγγειλαν τη διαδικασία και συναγωνίζονταν ποιος τον έχει μεγαλύτερο τον πατριωτισμό. Ο Καμμένος -ο μέχρι προ ελαχίστων ημερών συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνοδοιπόρος του Αλέξη Τσίπρα- πρόθυμα έπαιξε το παιχνίδι του Κασιδιάρη και μαζί τους έπαιξαν εκ της αντιπολιτεύσεως -άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο- στο ίδιο γήπεδο. Επί δύο ώρες στη συζήτηση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος ακούγαμε τον Καμμένο να μιλάει για στημένη επιτροπή και τον Κασιδιάρη να μας απειλεί πως θα μας ταράξει στη νομιμότητα ενώ φαινόταν έτοιμος να μας ταράξει στις μπουνιές. Ένα θέαμα κοινοβουλίου λυπηρό και τρομακτικό συνάμα. Και παράλογο, τόσο παράλογο που άκουσα και ξανάκουγα τον Κασιδιάρη να μας απειλεί πως θα μας ταράξει στη νομιμότητα, να επικαλείται τη δημοκρατία και να μιλάει για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Το μεγαλύτερό πρόβλημα στη χθεσινή διαδικασία στη Βουλή είναι που βγαίνει η Χρυσή Αυγή ως υπέρμαχος και προστάτης της Δημοκρατίας με όπλο τη… νομιμότητα. Δέχομαι και σέβομαι πολλούς εξ όσων διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δε σέβομαι και δε δέχομαι όσους συμπράττουν με τους νεοναζί. Οι πραγματικοί νοσταλγοί των πραγματικών πραξικοπημάτων κάνουν λόγο για κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, ζητάνε το λόγο και τα ρέστα. Και ο Καμμένος παίζει τα ρέστα του μαζί τους.

Facebook Comments