Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι ο ηλικίας 41 ετών επιβάτης, ο οποίος ανάγκασε το αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Aeroflot που πραγματοποιούσε την πτήση 1515 από το Σουργκούτ στη Μόσχα, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Χαντί Μανσίσκ , συνελήφθη.

Τη σύλληψή του ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σβετλάνα Πετρένκο, δίνοντας τέλος στις συγκεχυμένες πληροφορίες που μεταδίδονταν σχετικά με την τύχη του επιβάτη, καθώς άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν ότι είναι εγκλωβισμένος εντός του αεροσκάφους και άλλα ότι δεν είχε συλληφθεί ακόμη.

«Ο άνδρας συνελήφθη και αποδείχθηκε ότι είχε παλαιότερα καταδικαστεί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατοίκου του Σουργκούτ», δήλωσε η Πετρένκο, προσθέτοντας ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της αεροπειρατείας και για απειλή χρήσης βίας.

Νωρίτερα:

Αναγκαστική προσγείωση σε πόλη της Σιβηρίας πραγματοποίησε αεροσκάφος της Aeroflot με προορισμό τη Μόσχα. Η πτήση SU1515 προσγειώθηκε στην πόλη Khanty-Mansiysk.

Στο αεροπλάνο, ένα Boeing 737, βρίσκονται 69 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος.

Η πτήση της Aeroflot από την πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας προς τη Μόσχα αναγκάστηκε να προσγειωθεί σε απόσταση 240 χιλιομέτρων από τον προορισμό της λόγω της παρουσίας ενόπλου που ζητούσε να κατευθυνθεί προς το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο άνδρας είναι ψυχικά διαταραγμένος και έχει συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, επειδή ήταν μεθυσμένος.

Τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να πείσουν τον ένοπλο ότι το αεροπλάνο χρειαζόταν ανεφοδιασμό.

Τουλάχιστον 10 διμοιρίες έχουν σπεύσει στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Facebook Comments