Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζεται η πορεία της αγοράς συναλλάγματος μετά τις σημαντικές διασπάσεις της περασμένης Παρασκευής στο EURUSD (κάτω από το 1,3000) και στο AUDUSD κάτω από την ισότητα. Παράλληλα, συνεχίζεται η άνοδος στο USDJPY, το οποίο ενισχύθηκε πάνω από τα 102,00 γεν (έχοντας διασπάσει τα υψηλά του Απριλίου 2009). Η συγκεκριμένη ισοτιμία ήταν αυτή που την περασμένη εβδομάδα πυροδότησε την άνοδο του δολαρίου και στα υπόλοιπα ζεύγη νομισμάτων.

Η νέα ώθηση στο USDJPY πάνω από τα 102,00 γεν σε υψηλά 4,5 ετών ήρθε στον απόηχο της συνάντησης της G7 κατά την οποία φαίνεται ότι συμφωνήθηκε να γίνει ανεκτή προς το παρόν η αποδυνάμωση του γεν καθώς η προσοχή στρέφεται στη στρατηγική ανάκαμψης της ιαπωνικής οικονομίας.

Κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών σήμερα ανακοινώθηκε στην Κίνα μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων: τα καλά νέα αφορούν στη βελτίωση των πωλήσεων λιανικής, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 12,8% σε ετήσια βάση, εντός των εκτιμήσεων της αγοράς. Τα άσχημα νέα προήλθαν από τη βραδύτερη επέκταση των επενδύσεων fixed assets και τη μικρότερη των εκτιμήσεων άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά 9,3% σε ετήσια βάση έναντι 9,4%.

Η σημαντικότερη ανακοίνωση σήμερα στις ΗΠΑ είναι οι λιανικές πωλήσεις Απριλίου οι οποίες αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 0,3%.

Facebook Comments