Μην κάνεις δηλώσεις σε στιγμές μεγάλης χαράς και μεγάλης θλίψης.

Είναι όμως στιγμή τεράστιας θλίψης και απογοήτευσης.

Οπότε ο κανόνας δεν ισχύει…

Και για πρώτη φορά ίσως δεν κατηγορώ τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω γιατί είναι η μόνη φορά που έλεγε αλήθεια.

Δεν είναι όπως το ‘’κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη’’ και μετά ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και πέντε εκατομμύρια κατασχέσεις λογαριασμών.

Δεν είναι όπως το ‘’δεν πληρώνω’’ και μετά βάζω διόδια ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα στέλνω πρόστιμα σε αυτούς που με πίστεψαν και δεν πλήρωναν.

Δεν είναι όπως το ‘’αυτοί θα σου κόψουν ακόμα και το ΕΚΑΣ’’ που είπε κοιτάζοντας τον παππού στα μάτια και μετά του έκοψε τα πάντα, εκτός από το λαρύγγι.

Σταθερά, εδώ και πολλά χρόνια, μας έκαναν ξεκάθαρο ότι αν έκανες πορεία για τη Νικαράγουα ή τη Βολιβία ήσουν προοδευτικός αλλά εάν έκανες για τη Μακεδονία, κρατώντας ελληνική σημαία, ήσουν εθνικιστής και ακροδεξιός.

Μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν σύνορα. Ότι ο εχθρός βρίσκεται εντός των τοιχών. Ότι η σφαγή στη Σμύρνη ήταν απλά συνωστισμός.

Μας έδειχναν ξεκάθαρα ότι το να είμαστε Έλληνες είναι ξεπερασμένο και αποπνέει μια χωριατίλα. Ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να μαθαίνουμε την ιστορία του Παύλου Μελά και να αφιερώσουμε χρόνο και ύλη για την εκμάθηση της ζωής του Καρλομάγνου.

Και κάποιοι επέλεξαν να ακούσουν απλά ότι θα μας κόψουν λίγα ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ και να πιστέψουν ότι θα δείξουμε περήφανα τα γεννητικά μας όργανα στους κακούς Ευρωπαίους που έχουν σχέδιο να μας καταστρέψουν.

Οπότε αδερφέ Έλληνα, δεν κατηγορώ τον Πολάκη που καταφέρεται με κάθε ευκαιρία κατά της δικαιοσύνης, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν αυτό θα έχει συνέπειες στην μακροπρόθεσμη πορεία μας ως κοινωνία. Τον γνωρίζαμε από την όψη, τη μορφή την τρομερή και ξέραμε ότι δεν τον ενδιαφέρει.

Δεν κατηγορώ την Γεροβασίλη που έλεγε ότι καταργήθηκαν τα χημικά από το 2016 αλλά όταν έριξαν τα ληγμένα στον θείο του φίλου, τον πατέρα σου, τη μάνα μου, είπε ότι η αστυνομία κράτησε αμυντική στάση. Ήξερα ότι αυτή είναι κλασσική αριστερή προπαγάνδα.

Δεν κατηγορώ τον Βούτση που ζητάει από όλους τους βουλευτές να καταδικάσουν τις μολότοφ στο σπίτι της Τζάκρη ενώ ο ίδιος δεν καταδίκασε ποτέ στο παρελθόν του, ως αντιπολίτευση, το ξύλο στον Χατζηδάκη και τις επιθέσεις κατά των ‘’γερμανοτσολιάδων’’ της προηγούμενης κυβέρνησης. Ήξερα ότι εκμεταλλεύονται την αδύναμη μνήμη του Έλληνα.

Για να μπω στο θέμα – γιατί θα μπορούσα να γράφω για αράδες επί αράδων – κατηγορώ εσένα.

ΝΑΙ. ΕΣΕΝΑ!

Αδερφέ Έλληνα, σε κατηγορώ γιατί επέλεξες για άλλη μια φορά το λεφτόδεντρο και επέλεξες, εν γνώσει σου, αυτούς που σήμερα ξεπούλησαν εθνική κληρονομιά.

Σε κατηγορώ, συντοπίτη Θεσσαλονικιέ, γιατί ψήφιζες τον Ψωμιάδη για Νομάρχη και βουλευτή επί δεκαετίες και επέλεξες τον Ζαγοράκη για να σε εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή ενώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο υπήρχαν επιστήμονες και πατριώτες.

Σε κατηγορώ φίλε Αθηναίε γιατί έβαλες στη βουλή Ντινόπουλους και Γιακουμάτους επειδή ήρθαν στο μνημόσυνο της θείας Ευτέρπης και επειδή όταν τους έβλεπες στον αρραβώνα του γιου σου, καμάρωνες επιδεικνύοντας στον μικρόκοσμό σου, την αναβαθμισμένη κοινωνική σου θέση.

Σε κατηγορώ αδερφέ Κρητίκαρε γιατί δεν διάβασες ποτέ σου το βιογραφικό αυτών που κατεβαίνουν στις εκλογές και επέλεξες τους Μιχελογιαννάκηδες επειδή σου έταξαν τη θέση στο δημόσιο.

Σε κατηγορώ γιατί αποκοιμιέσαι βλέποντας το κάθε τηλεσκουπίδι που σου βάζουν μπροστά σου, ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά σου ετοιμάζουν βαλίτσες για το εξωτερικό.

Σε κατηγορώ γιατί επέλεξες να βλέπεις τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό αντί να ανοίξεις ένα βιβλίο για να καταλάβεις τι εννοεί ο Φίλής όταν έλεγε ότι η γενοκτονία των Ποντίων ήταν απλά εθνοκάθαρση.

Σε κατηγορώ γιατί η κόρη σου, ενώ δεν ξέρει ποιον πολεμούσαμε το 1821, είναι πλήρως ενημερωμένη για τις ώρες του Shopping Star και του Survivor.

Σε κατηγορώ γιατί ο γιος σου δεν έμαθε να σέβεται το διπλανό του και ακόμα καπνίζει μέσα στην ταβέρνα ενώ δίπλα του υπάρχει καρότσι μωρού.

Σε κατηγορώ γιατί ακόμα και σήμερα επιλέγεις να κοιτάξεις αλλού, μακριά από τον καθρέφτη. Γιατί φοβάσαι ότι θα δεις μπροστά σου αγνωμοσύνη, αχαριστία και έλλειψη σεβασμού για οποιονδήποτε άλλον. Ότι θα δεις μπροστά σου τον υπαίτιο της εθνικής ντροπής που νιώθεις σήμερα.

Σε κατηγορώ γιατί ξέχασες ότι για να φτάσει σήμερα εδώ ο τόπος, κάποιοι άνθρωποι έχυσαν αίμα και εσύ δεν έκανες τον κόπο ούτε να διαβάσεις την ιστορία τους.

Σε κατηγορώ γιατί σκέφτηκες ότι αν πέφτει ο μισθός κάθε μήνα, δεν σε ενδιαφέρει τίποτα παραπάνω. Εσύ να είσαι καλά…

Αλλά εσύ, έναντι ποιων;

 

Facebook Comments