Η -βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας- «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου -η οποία, έχοντας αποσπάσει δέκα υποψηφιότητες και μετράει αντίστροφα για την 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ στις νέες ταινίες της εβδομάδας. 

«Η Ευνοούμενη» (The Favourite)

Στις αρχές του 18ου αιώνα η φιλάσθενη Άννα κάθεται στο βρετανικό θρόνο, το κράτος όμως κυβερνά η σύμβουλός της Λαίδη Σάρα. Όταν η καινούρια υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφθάνει στην αυλή, μπαίνει υπό την προστασία της Σάρα και αρχίζει να αναπτύσσει φιλίες με τη βασίλισσα.

Σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος με τους: Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις, Νίκολας Χουλτ

«Flashback»

Ο μοναδικός επιζών μιας ληστείας τραυματίζεται και φυλακίζεται, αλλά έχοντας πάθει αμνησία δεν ξέρει που έκρυψε μισό εκατομμύριο δολάρια. Κι ενώ εφτά χρόνια αργότερα δραπετεύει με τη βοήθεια μιας συμμορίας που έχει τρόπο να τον κάνει να θυμηθεί, ένας αστυνομικός κι ένας παλιός εχθρός του βρίσκονται στα ίχνη του.

Σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ με τους: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μάθιου Μοντίν, Μίντοου Γουίλιαμς

«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»

Ένας πλούσιος τετραπληγικός προσλαμβάνει για βοηθό-νοσοκόμο του έναν νεαρό μαύρο, ο οποίος θα του αλλάξει την απαισιόδοξη άποψή του για τη ζωή.

Σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ με τους: Κέβιν Χαρτ, Μπράιαν Κράνστον, Νικόλ Κίντμαν

«Τοσοδούλικα 2: Περιπέτεια στην Άκρη του Κόσμου»

Όταν μια μικρή πασχαλίτσα, ο Τζούνιορ, παγιδεύεται σε ένα δέμα με προορισμό τη Γουαδελούπη, ο πατέρας του, το μυρμήγκι και η αράχνη ξεκινούν ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι για να τον φέρουν πίσω.

Σκηνοθεσία Ελέν Ζιρό, Τομά Ζαμπό

Facebook Comments