Οι γκαζόζες, οι τουαλέτες, τα χαλασμένα αμάξια και τα πολιτικά καρτούν που πρωταγωνιστούν ως «πρόθυμοι» στην κοινοβουλευτική οπερέττα των τελευταίων ημερών προκαλούν, αβίαστα, τον γέλωτα.

Μαζί, όμως, με τους αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους που δεν διστάζουν να συνδράμουν τον κ. Τσίπρα στην τελευταία στροφή της επαίσχυντης και καταστροφικής του διακυβέρνησης, εξυφαίνεται ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο έχει ως εναλλκτική ακόμη και την θεσμική εκτροπή.

Οι ημέρες θυμίζουν, εντόνως, τις αντίσοτιχες του πρώτου επταμήνου 2015, όταν οι σκευωρίες και οι συνομωσίες διαδέχονταν η μια την άλλη. Εξυφαίνονταν, τότε, σχέδια για παράλληλα νομίσματα και κατασκευάζονταν εσωτερικοί εχθροί, εναντιον των οποίων απειλούσε ότι θα στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις ο κ. Καμμένος. Οι απειλές που εκτοξεύονταν εναντίον όλων όσων δεν ανήκαμε στα εθνολαϊκιστικά τάγματα ήταν καθημερινές. Βιώναμε μια πρωτοφανή έκπτωση των λειτουργιών του κοινοβουλίου. Ως αποτέλεσμα εκείνης της διακυβέρνησης, η χώρα έχασε ό,τι είχε κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια. Το πολιτικό σύστημα έδειχνε να παραπαίει και φαινόταν   ανήμπορο να ανακόψει την φρενήρη πορεία του κ. Τσίπρα.

Σήμερα, βιώνουμε, εκ νέου, μια κατάσταση που μας ανησυχεί, διότι μας απομακρύνει, διαρκώς, από την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ομαλότητα. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αναστρέψουν την καταφανή πίεση που δέχονται λόγω των σκληρών πολιτικών λιτότητας που εφάρμοσαν και της ενδοτικότητας που δείχνουν στα εθνικά θέματα. Γνωρίζοντας ότι βρίσκονται σε αποδρομή επιχειρούν να αναστρέψουν το κλίμα με μια καταιγίδα παροχών και διευκολύνσεων.

Μαζί μ΄αυτά, συνεχίζονται οι ανοίκειες παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Με πρόσχημα την αποκάλύψη σκανδάλων, με ναυαρχίδα την Novartis, καθημερινά αποκαλύπτονται εκβιασμοί δικαστών, παραιτήσεις εισαγγελέων και παρα-δικαστικά κυκλώματα καθοδηγούμενα από κυβερνητικούς Ρασπούτιν. Η νοσηρή κατάσταση στην δικαιοσύνη συνοδεύεται από μια εξ ίσου απαράδεκτη πραγματικότητα που επικρατεί στην δημόσια διοίκηση.  Γιουρούσια προσλήψεων κάθε είδους επιχειρούνται, πέρα και έξω από κάθε έννοια αξιοκρατίας και οικονομικότητας, πλασματικές, περιτττές νέες δομές δημιουργούνται καθημερινά, ενώ εκατοντάδες εγκάθετοι τοποθετούνται ως διοικητές υπηρεσιών και οργανισμών με συνακόλουθη εκτόξευση της διαφθοράς σε πρωτοφανή ύψη.

Η πίεση στους θεσμούς ολοκληρώνεται με παρεμβάσεις για την «διόρθωση» της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα έχουν γίνει λάστιχο. Οι εμβόλιμες, άσχετες εκπρόθεσμές διατάξεις και τροπολογίες  αποτελούν τον βασικό τρόπο νομοθέτησης. Μαζί με τον ανύπαρκτο κοινοβουλευτικό έλεγχο και το σώμα των 145 κυβερνητικών βουλευτών να παραμένει σε κατάσταση μάχης, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θυμίζει πολύ λίγο ένα βουλευόμενο σώμα μιας δυτικής δημοκρατίας και, πολύ περισσότερο, ένα μηχανισμό νομιμοποίησης προειλημμένων αποφάσεων.

Όλα τα προηγούμενα συνθέτουν τμήματα της αυταρχικής και λαϊκιστικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Κανένα απ’ αυτά δεν μπορεί, από μόνο του, να οδηγήσει στην επιθυμητή, γι αυτούς, εδραίωση της αυταρχικής διακυβέρνησής τους. Όλα μαζί, όμως, οδηγούν σ’ έναν κοινωνικό μιθριδατισμό που αποτελεί την ψυχοκοινωνική προϋπόθεση επιτυχίας κάθε εκτροπής. Τα προαναφερθέντα μικρά θεσμικά πραξικοπήματα προλειαίνουν το έδαφος για ένα τελικό γύρο εφόδου κατά της συνταγματικής και πολιτειακής τάξης.

Οι σκευωροί, όμως, θα αποτύχουν και θα αποκαλυφθούν, όπου κι αν κρύβονται. Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, θα υπερασπιστούμε την δημοκρατική πολιτεία απέναντι στους επίδοξους σφετεριστές της. Τα σχέδιά τους θα ακυρωθούν, όπως και το 2015. Όπως, τότε, δείξαμε ότι δεν φειδόμαστε πολιτικού κόστους όταν πρόκειται να υπερασπιστούμε την πατρίδα, έτσι και τώρα που καλούμαστε να προασπίσουμε την φιλελεύθερη συνταγματική μας τάξη, θα είμαστε πρωτοπόροι. Η υπεράσπιση του Συντάγματος αποτελεί την πεμπτουσία του πατριωτισμού. Γι αυτό. καλούμε κάθε Έλληνα πατριώτη να συνταχθεί μαζί μας απομωνόνοντας τους επικίνδυνους λαϊκιστές στην χαύνωση που προκαλεί το deja vu του 2015.  

Facebook Comments