Ανοδικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Τρίτη. ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,48% στις 1.091 μονάδες και ο τζίρος βρίσκεται στα 45,6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,55% στις 352,06 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,44% στις 145,44 μονάδες.

Η αγορά σήμερα ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, ώστε να πραγματοποιήσει μια δυναμική αντίδραση μετά το χθεσινό -2,51%. Έφτασε έως και το +1,40%, αλλά η προσπάθεια ανεκόπη μετά τη δημοσιοποίηση της ανάλυσης του πρακτορείου Bloomberg που εκτιμά ότι η ανάκαμψη του ελληνικού χρηματιστήριου έχει ξεθωριάσει. Βάσει του δημοσιεύματος, το ελληνικό χρηματιστήριο αδυνατεί να ακολουθήσει την ανάκαμψη των μετοχών σε χρηματιστήρια από τη Βραζιλία μέχρι την Ταϊλάνδη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα παρουσιάζει η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο, με την Πειραιώς να εμφανίζει σοβαρά σημάδια πίεσης, κινούνται μόνιμα με απώλειες άνω του 1,44%. Δεδομένης μάλιστα της στάθμισης της τόσο στον Γενικό Δείκτη όσο και στον FTSE25, η πτώση της Πειραιώς συγκρατεί χαμηλά την άνοδο τους, παρά το γεγονός ότι η Εθνική βρίσκεται στο +2,16% και η Alpha Bank  στο +0,67%. Επίσης, έντονη μεταβλητότητα εμφανίζει η Eurobank, η οποία είναι τώρα στο +1,31%, αλλά έχει αλλάξει αρκετές φορές πρόσημο σήμερα.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η Ελλάκτωρ κερδίζει 2,50%, η ΕΕΕ είναι στο +1,93%, παρέχοντας ισχυρή στήριξη στο θετικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη, η Jumbo ξεπερνά την αρχική της αδυναμία και κινείται στο +0,91% και ο ΟΤΕ  λειτουργεί ως “πυλώνας” της ανόδου με κέρδη 0,80%.

Facebook Comments