'

Ανατροπή: Προς αναθεώρηση του άρθρου 3 για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας

MarketNews

Ανατροπή: Προς αναθεώρηση του άρθρου 3 για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Δεν πέρασε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για άμεση εκλογή Προέδρου από το λαό

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση η πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 30 έλαβε 148 θετικές ψήφους έναντι 120 κατά και 3 "παρών".

Νωρίτερα:

Αναθεωρητέο κρίθηκε τελικά το άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο αφορά στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, παρά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Βούτσης από το βήμα της Βουλής, το άρθρο 3 έλαβε τις εξής ψήφους.

Η πρώτη παράγραφος έλαβε 151 ψήφους υπέρ της αναθεώρησης, 101 ψήφους κατά, και 19 παρών.

Η δεύτερη παράγραφος έλαβε 151 ψήφους υπέρ, 102 κατά και 19 παρών.

Η τρίτη παράγραφος έλαβε 167 υπέρ, 101 κατά και 4 παρών.

Τέλος, η ερμηνευτική δήλωσε έλαβε 153 υπέρ, 115 κατά και 4 παρών

Νωρίτερα:

Εκτός των αναθεωρητέων μένει το άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο αφορά στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη το πρωί στη Βουλή.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την εκκλησία καθώς  πρόκειται για το άρθρο που συμβολίζει τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Το άρθρο 3 παράγραφος 1 που αφορά στη θρησκευτική ουδετερότητα δεν ψηφίστηκε από τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη και από τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο οποίος είχε εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του.