Στο θέμα του Brexit εστιάζει η εφημερίδα Tagesspiegel. «Θα επέλθει ένα σκληρό Brexit όπως προκρίνει μια μειοψηφία των Τόρηδων στη Βουλή; Ή θα καταφέρει η βρετανίδα πρωθυπουργός Μέι να παρατείνει μέχρι τέλους το διαπραγματευτικό παιχνίδι με τις εναπομείνασες 27 χώρες της ΕΕ, για να εκβιάσει εν τέλει την ύστατη στιγμή τη συγκατάθεση της Βουλής της για τη συμφωνία εξόδου;

Δεδομένης της ιστορικής τομής που συνεπάγεται το Brexit, στο κυβερνητικό τετράγωνο στο Λονδίνο φαίνεται πως συνεχίζουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. […] Πάντως, και αυτό έγινε επίσης σαφές στο κοινοβούλιο, η πλειονότητα των βουλευτών είναι κατά μιας μη συντεταγμένης εξόδου. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία του Brexit στις 29 Μαρτίου, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι η βρετανική απειλή περί ενός no-deal-Brexit είναι στην πραγματικότητα μπλόφα».

Για το ίδιο θέμα η Badische Neueste Nachrichten: «[…] Με τόση αντίσταση που συναντά, η κατάσταση για τη Μέι είναι κάθε άλλο παρά εύκολη. Τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η ίδια η κοινοβουλευτική της ομάδα δεν τη στηρίζουν. Δεν ενεργεί όμως επιπόλαια. Ακολουθεί με σθένος ένα σχέδιο το οποίο υπαγορεύεται από την ημερομηνία του Brexit που πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά. Η Μέι ποντάρει στο ότι ο φόβος μιας άτακτης εξόδου από την ΕΕ θα συνετίσει στο τέλος όλους τους εμπλεκόμενους. Αναλαμβάνει υψηλό ρίσκο, αλλά δεν έχει και άλλη επιλογή».

Facebook Comments