Ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για ο νέος μίνι ανασχηματισμού.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ουσιαστικά – όπως είπε και ο κ. Τζανακόπουλος- αναπλήρωσε τα κενά στις θέσεις του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, αφού η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι υποψήφια στο Δήμο της Θεσσαλονίκης, και του υφυπουργείου Εργασίας, αφού ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος είναι υποψήφιος του Δήμου Αθηναίων.

Νέος υπουργός Εξωτερικών ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρώτρια υπουργός η Σία Αναγνωστοπούλου

Στο υφυπουργείο Εργασίας στην θέση του κ. Ηλιόπουλου ο Κωνσταντίνος Μπάρκας

Στο Μεταφορών υποδομών ο κ. Μωραϊτης

Στο Μεταναστευτικής Πολiτικής ο Άγγελος Τόλκας

Η ορκομωσία αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα

Νωρίτερα:

Ακόμη και σήμερα ενδέχεται να γίνει μικρής κλίμακας ανασχηματισμός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Γιώργος Καρούμπαλος θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Εξωτερικών, από αναπληρωτής υπουργός που είναι σήμερα.

Πέραν του υπουργείου Εξωτερικών, ανοιχτό παραμένει και το εάν θα πληρωθεί η θέση του υποψήφιου για τον δήμο της Αθήνας, Νάσου Ηλιόπουλου, στο υπουργείο Εργασίας, ενώ κενές θέσεις υφυπουργών υπάρχουν και στα υπουργεία Άμυνας και Μεταφορών μετά την αποχώρηση των προερχόμενων από τους ΑΝΕΛ Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά και Νίκου Μαυραγάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός αναζητεί για την καρέκλα του νέου υπουργού βουλευτή από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η Κατερίνα Νοτοπούλου θα επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά της για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι εκείνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκαν τα ονόματα τόσο του Κώστα Ζουράρι όσο και του Μάρκου Μπόλαρη. 

Facebook Comments