Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κατάφερε να πάρει σπαστό προσωπικό δάνειο, 70.000 και 30.000 ευρώ, από την Attica Bank. Και αυτό μάλιστα βάζοντας δεύτερη υποθήκη στο σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο έχει πάρει ήδη στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ.

Το δάνειο, δε, ελήφθη με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια στην απιστία ασκήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς σε βάρος πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank, για τα δάνεια τα οποία φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιρειών που οφελήθηκαν από τα δάνεια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Facebook Comments