Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, με τους πασοκογενείς και τους ΑΝΕΛ εσωτερικού Υπουργούς που δεν έφυγαν από την κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο, έχει στο επίκεντρο του την επιδότηση ενοικίου και την αποσαφήνιση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετέχει ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως υπουργός Εξωτερικών,  μαζί με τα άλλα πέντε νέα προσώπα του κυβερνητικού σχήματος, τους Σία Αναγνωστοπούλου (αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών), Ελευθερία Χατζηγεωργίου (υφυπουργός Εσωτερικών), Κωνσταντίνο Μπάρκα (υφυπουργός Εργασίας), Θάνο Μωραΐτη (υφυπουργός Μεταφορών) και Αγγελο Τόλκα (υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Μετά την υπόθεση Πολάκη και τα sms που αντάλλαξαν Κοτζιάς και Καμμένος, στο Μαξίμου το μόνο που θέλουν είναι η συζήτηση να επιστρέψει στην οικονομική ατζέντα, με θετικό πρόσημο όπως λένε χαρακτηριστικά για τους αδύναμους.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει παρά το γεγονός ότι δίνει την στήριξη του στον Παύλο Πολάκη, να μην ανέβουν άλλο οι τόνοι με τον Γιάννη Στουρνάρα. Κύριως λόγος είναι ότι η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον Διοικητή της ΤΤΕ, έχει γίνει διεθνές θέμα που απασχολεί το σύνολο των ΜΜΕ ενώ προκάλεσε και την παρέμβαση της Κομισιόν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι ενώ η ομάδα των «προεδρικών» που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του Μαξίμου αλλά και τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ καταπίνουν αμάσητες τις δηλώσεις Πολάκη, βουλευτές της λεγόμενες αριστερής πτέρυγας όπως ο Νίκος Φίλης,ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Σάκης Παπαδόπουλος κρατούν αποστάσεις.

Στο Μαξίμου βρίσκονται για μια ακόμα φορά να σχεδιάζουν «φυγή προς τα εμπρός», με έμφαση στις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, αλλά για ακόμα μια φορά τα «φρένα» έρχονται από επεισόδια που δημιουργούνται από στελέχη της κυβέρνησης και όχι από επιθέσεις της αντιπολίτευσης.

Αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα τον Αλέξη Τσίπρα που σύμφωνα με πληροφορίες στον σημερινό πρωινό καφέ με στενούς του συνεργάτες, ανέφερε, ότι δεν θα δεχθεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Τέλος είναι πολύ πιθανό στο περιθώριο… διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments