Οι φρικτές κακοποιήσεις ζώων είναι καθημερινότητα, δεν είναι σπάνιες όπως θέλουμε να νομίζουμε. Οι πυροβολισμοί ζώων επίσης είναι πολύ συχνοί, όπως έχει πει παλαιότερα στο MN και η κορυφαία κτηνίατρος Ειρήνη Ταπούτη πολλές φορές τις φέρνουν πυροβολημένα ζώα για να περιθάλψει ή ακόμη και ζώα που εμφανώς δεν είναι πυροβολημένα αλλά φέρουν σκάγια. 

Πέρυσι τέτοιες μέρες στην περιοχή του Μεσολογγίου σημειώθηκε μία τραγωδία, άγνωστος πυροβόλησε και δολοφόνησε 7 μωρά κουταβάκια. Εϊχε ξεσπάσει σάλος και ο δράστης είχε επικηρυχθεί. Ως συνήθως όμως κανείς ποτέ δε μίλησε κι έτσι ο εγκληματίας έμεινε ατιμώρητος. Φέτος τέτοιες μέρες πάλι κάποιος έβαλε για στόχο τρία σκυλιά κι έμαθε σκοποβολή επάνω τους, το ένα το σκότωσε.Τα άλλα δύο σκυλιά τραυματίστηκαν από τους αλλεπάλληλους πυροβολισμούς και τα βρήκαν αιμόφυρτα μέλη του συλλόγου “Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου η Ελπίδα. Τα σκάγια έσπασαν τα δόντια και έκοψαν τη γλώσσα του ενός σκύλου. 

Το MarketNews.gr επικοινώνησε με την φοιτήτρια που ήταν αυτήκοος μάρτυρας του τραγικού περιστατικού και φροντίζει τα τελευταία χρόνια τα σκυλιά πέριξ της εστίας. 

Έφη Κανέλλου: “Τα τελευταία 4 χρόνια σπουδάζω και μένω στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στις εστίες του ΤΕΙ. Από την πρώτη στιγμή είχα δει το πρόβλημα με την αντιμετώπιση των ανθρώπων στα αδέσποτα, από τις πρώτες μέρες που ήρθα έβαζαν φόλες και συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι σήμερα.

Αυτές τις μέρες είχαμε την ατυχία να βιώσουμε κάτι πρωτοφανές για το ΤΕΙ: Άγνωστος πυροβόλησε τα αδέσποτα σκυλιά ακριβώς έξω από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, σε πολύ κοντινή απόσταση απο τα δωμάτιά μας. Μόλις άκουσα τους πυροβολισμους βγήκα έξω απο το δωμάτιό μου στην εστία και είδα να έρχονται προς το μέρος μου μερικά απο τα σκυλιά εμφανώς τρομοκρατημένα. Εκείνη τη στιγμή είδα το ένα σκυλί με αίματα στο πίσω μέρος του κορμιού του να τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση εντός του ΤΕΙ.

Κατάλαβα ότι κάποιος είχε κάνει κακό στα σκυλιά κι άρχισα να ψάχνω δυο σκυλιά που δεν είδα μετά τους πυρβολισμούς. Πηγαίνοντας προς το μέρος που τους άκουσα εντόπισα ένα σκύλο νεκρό κι έναν χτυπημένο, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνίατρο. Υστερα από αυτό ενημέρωσα το Α.Τ. Μεσολογγίου στο οποίο έδωσα κατάθεση για το περιστατικό μαζί με συμφοιτήριά μου που ήταν παρούσα στο περιστατικό.”

Ωστόσο, η ομερτά των τοπικών κοινωνιών καλά κρατεί και οι δολοφόνοι παραμένουν ατιμώρητοι. 

 

Facebook Comments