Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, το γεύμα εργασίας ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ακυρώθηκε ενώ δεν επετεύχθη καμία συμφωνία.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν διακόπηκαν οι δυο άνδρες αναχώρησαν για τα ξενοδοχεία τους. Αναμένεται συνέντευξη Τύπου από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Σύμφωνα και πάλι με το Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεν κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από δύο ημέρες συναντήσεων στο Βιετνάμ, όμως είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την οικονομία της, ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Λευκός Οίκος.

«Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προς το παρόν, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη των συνομιλιών, δήλωσε ότι η συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία λόγω των αιτημάτων της Πιονγκγιάνγκ να αρθούν πλήρως οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της. «Μερικές φορές πρέπει να αποχωρείς (από τις διαπραγματεύσεις) και αυτή ήταν μία από αυτές», είπε χαρακτηριστικά

Η συνέντευξη Τύπου του Τραμπ πραγματοποιήθηκε δύο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, αφού ακυρώθηκε το γεύμα εργασίας και η τελετή υπογραφής.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει κάποιες από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας του, όμως «όχι αυτές που θέλαμε εμείς». Γι αυτό «δεν μπορούσαμε να άρουμε όλες τις κυρώσεις», συνέχισε.

Βέβαια δήλωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας. Δεν χρειάζεται «να μιλάμε για ενίσχυση των κυρώσεων (…) Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα που πρέπει να ζήσουν», προσέθεσε.

Ως «πολύ φιλική» χαρακτήρισε τη δεύτερη συνάντηση που είχε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. «Συμπαθεί ο ένας τον άλλο. Υπάρχει μία θέρμη μεταξύ μας και ελπίζω ότι αυτό θα παραμείνει έτσι», είπε εμφατικά. Σημείωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα προχωρήσει σε νέες πυρηνικές δοκιμές, καθώς ο Βορειοκορεάτης Πρόεδρος «δήλωσε ότι δεν θα κάνει δοκιμές πυραύλων ή ρουκετών ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τα πυρηνικά».

Για ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είπε: «Θα δούμε αν θα γίνει». Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί να καταλήξει σε μια καλή συμφωνία με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Facebook Comments