Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ανακοίνωσε την επιστροφή του αύριο στο Καράκας, μετά τη μίνι περιοδεία που πραγματοποίησε στη Νότια Αμερική και κάλεσε τους πολίτες της χώρας να διαδηλώσουν με την ευκαιρία αυτή, σε ένα μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Twitter.

«Ανακοινώνω την επιστροφή μου στη χώρα. Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να συγκεντρωθεί σε ολόκληρη τη χώρα αύριο στις 11.00» τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας), έγραψε ο Γκουαϊδό, ο οποίος αψήφησε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του κι επισκέφθηκε τη γειτονική Κολομβία, κατόπιν τη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Αργεντινή και τον Ισημερινό.

Νωρίτερα:

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής την 23η Ιανουαρίου, δήλωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα του από τον Ισημερινό, όπου είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Λενίν Μορένο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική με σκοπό να εξασφαλίσει υποστήριξη.

Ο Γκουαϊδό είπε επίσης ότι καλεί σε νέες διαδηλώσεις αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στη Βενεζουέλα. Δεν διευκρίνισε ωστόσο πότε ή πώς σχεδιάζει να επιστρέψει.

Facebook Comments