“Κλείνει ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας. Η αλλαγή στον καταστατικό χάρτη της χώρας αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση ως κομματικό εργαλείο για φτηνό αντιπερισπασμό” ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση να ψηφίσουμε όσα άρθρα θεωρούμε και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να αναθεωρηθούν και έτσι οι εκλογές να αφορούν και αυτό.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια σειρά από ολέθριες προτάσεις. Όπως η συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής ή τα δημοψηφίσματα με υπογραφές ακόμη και μέσω διαδικτύου. Αντίθετα, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είχε τίποτα να πει για τα μεγάλα θέματα του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Καμία πρόταση για μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση, για ανοιχτή παιδεία, για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη, για αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, για σταθερή φορολογία, για σύγχρονες περιβαλλοντικές πρακτικές” σημειωσε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας εν συνεχεία τα 10 σημεία της “συγκροτημένης”, όπως είπε, “πρότασης της ΝΔ”, δίνοντας έμφαση στην αλλαγή του άρθρου 16.

«Η ΝΔ κατέθεσε μία συγκροτημένη πρόταση με αλλαγές σε 59 άρθρα από τα 120. Κατάργηση 8 παρωχημένων διατάξεων. Να θυμίσω τον δεκάλογο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Προτείναμε η επιλογή ανώτατων δικαστικών να περάσει απο την κυβέρνηση στη Βουλή. Σύγχρονη δημόσια διοίκηση, αξιοκρατία, αξιολόγηση. Ενδυνάμωση Τοπικής Αυτοδιοίησης. Ενίσχυση του κράτους πρόνοιας. Σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Υποχρέωση ισοσκελισμένων προϋπολογισμός. Πλήρης αυτονομία κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με εποπτεία ανεξάρτητης Αρχής», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε, ότι στις 26 Μαΐου είτε γίνουν τριπλές είτε τετραπλές εκλογές «όλοι οι Έλληνες θα κρίνουν αυτά που έχουν βιώσει αυτή την τετραετία και μια νέα εθνική πληγή που ανοίξατε», αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει λόγος για ανώδυνες επιλογές και άσκοπους ψήφους! «Το μήνυμα πρέπει να σταλεί και να είναι ηχηρό γιατί όλα κρίνονται στην κάλπη εκεί θα αναμετρηθεί η αλήθεια με το ψέμα», υπογράμμισε προς τον ελληνικό λαό.

Facebook Comments