Στα επίπεδα του 2003 επέστρεψε η συνολική δημόσια εκπαιδευτική δαπάνη στα χρόνια της κρίσης

MarketNews

Στα επίπεδα του 2003 επέστρεψε η συνολική δημόσια εκπαιδευτική δαπάνη στα χρόνια της κρίσης , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στα επίπεδα του 2003 επέστρεψε η συνολική δημόσια εκπαιδευτική δαπάνη στα χρόνια της κρίσης σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ. Η μελέτη σημειώνει ακόμη ότι τα κονδύλια που απορροφά η εκπαίδευση κατευθύνονται κυρίως στις αποζημιώσεις προσωπικού (μισθοί, συντάξεις) έναντι των υποδομών και άλλων λειτουργικών δαπανών.

Επίσης η έρευνα σημειώνει ότι μετά την έναρξη της κρίσης η δαπάνη για ιδιωτικό σχολείο, σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ακολοθούμενη από τη δαπάνη για ξένες γλώσσες.

Η μείωση, όμως της δαπάνης για ιδιωτικό δημοτικό σχολείο, συνοδεύτηκε από κατακόρυφη αύξηση της δαπάνης για φροντιστήρια στη βαθμίδα αυτή (από €3 εκ το 2008 σε €11,3 εκ το 2016), αλλά και σημαντική πτώση της δαπάνης για ιδιαίτερα μαθήματα (από €48 εκ. το 2008 σε €22,6 εκ. το 2016).

Ανελαστική παραμένει η δαπάνη για φροντιστήρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μεγάλη αύξηση σημειώνει επίσης η δαπάνη για μεταπτυχιακές σπουδές.