Από την ολιγαρκή αφθονία στην ολιγαρκή συμμετοχή στις εκδηλώσεις

Πιέρρος Γιώργος

Από την ολιγαρκή αφθονία στην ολιγαρκή συμμετοχή στις εκδηλώσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Χαμό προκάλεσε το νέο τρέντ που λάνσαρε ο Αλέξης Τσίπρας και δεν είναι άλλο από την «ολιγαρκή αφθονία» επικαλούμενος τον Σέρζ Λατούς, που πριν χρόνια έλεγε ότι οι μέρες του ευρώ είναι μετρημένες και ήθελε μάλιστα την Κρήτη αυτόνομη, με δικό της νόμισμα.

Φαίνεται ο πρωθυπουργός δεν είχε πρόχειρο τον Μπερλιγκουέρ, τον ιστορικό ηγέτη του ευρωκομουνισμού, που μιλούσε για δίκαιη κατανομή της λιτότητας, μπορεί να τον έχει ξεχάσει άλλωστε. Δείχνει να τον έλκουν ο ριζοσπαστικός λαϊκισμός και οι διανοούμενοι με τοποθετήσεις πιο γραφικές, από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

Ως υποστηρικτής της απορύθμισης ο Λατούς, δεν γνωρίζουμε αν πείθει τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους που μεταναστεύουν και όσους το παλέουν εδώ, πως ένα «αλαλούμ» θα τα λύσει όλα. Φαίνεται πάντως πως στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν δεν θέλουν βρίσκουν μπροστά τους παραλλαγές της θεωρίας του.

Μια τέτοια είναι η» ολιγαρκής συμμετοχή» στις εκδηλώσεις του κόμματος, ταιριάζει απόλυτα με την εικόνα που παρουσιάστηκε εχθές, στο Κιλκίς, όπου ο Νίκος Παππάς μίλησε σε άδεια αίθουσα. Δεν έδωσε το παρών στην ομιλία του στο πλαίσιο της περιοδείας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, ούτε ο τοπικός βουλευτής, Θεόδωρος Παραστατίδης.

Φαίνεται ότι κάτι ανάλογο απέφυγε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ακυρώνοντας την ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωναν οι «Γέφυρες» στη Θεσσαλονίκη. Που να έμπαινε στην σύγκριση με τον κόσμο που είχε η αίθουσα στην οποία μίλησε ο Κώστας Σημίτης; Άλλωστε την έχει πατήσει ήδη μια φορά, μιλώντας σε άδεια αίθουσα όπου λίγο πριν την είχε γεμίσει ασφυκτικά ο Ε. Βενιζέλος για εκδήλωση του «Κύκλου».

Η ολιγαρκής αφθονία... Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr