Οι δυο χώρες μπορούν να δώσουν ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης με σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος στις κοινές δηλώσεις του με τον Τούρκο ομολογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή τους στην Αττάλεια. Θελήσαμε να προχώρησουμε τη θετική ατζέντα, τόνισε.

Θα πρέπει να ξεπεράσουμε μαζί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αξιοποιήσουμε μαζι τις ευκαιρίες στην περιοχή, τόνισε, από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το Κυπριακό, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια.

Πρόκειται για άτυπη, προπαρασκευαστική συνάντηση, η οποία αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στην αποτύπωση ενός οδικού χάρτη με στόχο την περαιτέρω εκτόνωση της έντασης στο Αιγαίο, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Η προώθηση θετικής ατζέντας αφενός και η διερεύνηση των προθέσεων της τουρκικής πλευράς σε σχέση με τον μηχανισμό που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το καθεστώς των εγγυήσεων, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, συνιστούν τους δύο βασικούς πυλώνες της συζήτησης.

Facebook Comments