«Δεν αισθάνομαι πάντως ανεπιθύμητος στον Πειραιά ούτε και νομίζω ότι θα αισθανθώ ποτέ», δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσία του ως δημοτικός σύμβουλος της πόλης.

Σε ότι αφορά την φημολογία για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω παρουσίας του στο ευρωψηφοδέλτιο ανέφερε: «Θα μυρίσω τον κρίνο και τότε θα μάθετε αν θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λέγονται πολλά γι αυτό, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια» ενώ σε αναφορά του στην Περιφέρεια Αττικής είπε ότι στάθηκε απλόχερα στον Δήμο Πειραιά για να γίνουν έργα.

Και πρόσθεσε: “Φτάνω 50 χρόνων κι ασχολούμαι 25 χρόνια με τα κοινά. Αλλά με έναν τρόπο που να δημιουργεί οράματα, που να προκαλεί συνεργασίες και να φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν θα σταματήσω ούτε τώρα να το κάνω!”.

Ερωτηθείς σχετικά, στηλίτευσε την πολιτικοποίηση της ποδοσφαιρικής αποτυχίας του Ολυμπιακού και στο εφετινό πρωτάθλημα, σημειώνοντας πως όταν ο ίδιος ασχολούνταν με την ΠΑΕ τα πρωταθλήματα χάνονταν λόγω κακής ομάδας.

Δεν χρειάζεται να βλέπουμε παντού φαντάσματα“, είπε.

Σχετικά με την αποχώρησή του από τον συνδυασμό του κ. Μώραλη δήλωσε:

“Έχω μια στενοχώρια για τον τρόπο που έγινε η διαδικασία με Μώραλη, έχει ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο να είσαι δήμαρχος. Δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτά που λένε. Εργάστηκα για έναν συνδυασμό που ήταν υπερκομματικός, τρεις ημέρες πριν αποφασίσει ότι εχθρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπω ως εχθρό τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρεσβεύω τη συνεργασία, όχι τον τσαμπουκά. Δεν έχω κάποια πικρία. Η δική μου πολιτική άποψη δεν είναι αυτή που εκφράζεται από αυτό τον συνδυασμό. Λυπάμαι, αλλά έτσι είναι τα πράγματα”.

Ως προς τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα κοινά του Δήμου, υποστήριξε ότι “σπάνια ερχόταν. Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε. Ωραίοι οι φοίνικες, αλλά ο κ. Μαρινάκης δεν είχε σχέση με το Δήμο”.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι συνεργάστηκε μαζί του προκειμένου να προμηθεύονται με φαγητό οι πρόσφυγες που ζούσαν προσωρινά σε εγκαταστάσεις του λιμανιού την περίοδο έξαρσης της προσφυγικής κρίσης.

Αυτή ήταν η μόνη μου συνεργασία με τον κ. Μαρινάκη“, τόνισε.

Facebook Comments