«Ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά κυβέρνησε επί 3,5 χρόνια με την ακροδεξιά και σήμερα στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών βουλευτών για να παραμείνει στην Κυβέρνηση… Δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες και δίνει στην ακροδεξιά τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που πραγματικά έχει. Μην ξεχνάμε ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς». Αυτό ήταν το σχόλιο της Φώφης Γεννηματά με το οποίο ανέδειξε τις αντιφάσεις του Αλέξη Τσίπρα, στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που και ο ίδιος έδωσε το παρών.

Ποιος μπορεί να πει το αντίθετο; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αγκαλιαζόταν με τον Πάνο Καμμένο ενώ παράλληλα μιλούσε για κυβέρνηση της αριστεράς; Οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν χειροκροτούσαν τον Πάνο Καμμένο που φορώντας γαρύφαλλο στο πέτο του, τους αποκαλούσε συντρόφους στο συνέδριο τους; Σε αυτόν δεν χρωστά η κυβέρνηση την επιβίωση της; Σε αυτόν δεν συνεχίζει να την χρωστά και τώρα, που παρά το ότι έχει φύγει, την «ανάσα» της την δίνουν οι βουλευτές του, που έμειναν να στηρίξουν;

Μπορεί η κυρία Ξενογιαννακοπούλου που θίχτηκε για τα πυρά που εξαπέλυση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά του νέου της ηγέτη, να εκφράζει και τους υπόλοιπους πασοκογενείς και να πιστεύουν έτσι «αυτοαπομονώνεται και εκτίθεται» η Γεννηματά, αλλά στα παραπάνω ερωτήματα δεν έχουν απαντήσει. Άλλωστε για το άνοιγμα στην σοσιαλδημοκρατία ο Αλέξης Τσίπρας, θα διαθέσει 15 θέσεις από τις 42 στο ευρωψηφοδέλτιο. Το ενδεχόμενο να εκλεγεί έστω και ένας «κεντροαριστεροσυριζαίος», αγγίζει σουρεαλιστικά τοπία και σενάρια.

Όμως για την κυρία Κουντουρά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ολόκληρος «σοσιαλδημοκράτης» ηγέτης, γελοιοποιήθηκε προκειμένου να βρει μια διάταξη ώστε να μπορέσει να την έχει παράλληλα στην κυβερνητική πλειοψηφία και στο ευρωψηφοδέλτιο. Εδώ μιλάμε για διαφορετικά δεδομένα. Ο πρωθυπουργός για την κ. Κουντουρά εξάντλησε κάθε περιθώριο, για τους «κεντροαριστεροσυριζαίους» πάλι, κράτησε υποσχέσεις πως αν δεν εκλεχθούν θα έχουν κάνει μια δυνατή καμπάνια για τις εθνικές εκλογές.

Ακόμα και οι χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα, οι προσπάθειες που καταβάλλει αποδεικνύουν ότι έξω επιμένει κοσμικά, ΣΑΝΕΛ αλλά στην Αθήνα επιμένει ΑΝΕΛ…. Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments