«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας, οδεύει προς την εκλογική ήττα του» τιτλοφορείται το άρθρο του Economist για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές και φιλοξενεί δηλώσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα, το άρθρο αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας, ειδικά για έναν άνδρα που βρίσκεται ενώπιον της επερχόμενης εκλογικής του εξαφάνισης, φαίνεται να είναι αρκετά ατάραχος, όπως έμοιαζε ο Σωκράτης, όταν ετοιμαζόταν να πιεί το κώνειο».

Ο Economist δίνει ιδιαίτερο βάρος στις σφυγμομετρήσεις σημειώνοντας πως και οι 12 δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί από την αρχή του έτους δείχνουν σταθερό προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι 9 από τις 12 εμφανίζουν διψήφια την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.

Επιπλέον, ο Economist εκτιμά επίσης ότι ο κ. Τσίπρας μοιάζει πλέον να ασχολείται αποκλειστικά με την παρακαταθήκη του, παρά με το μέλλον της χώρας.

Στο άρθρο γίνεται λόγος για «μεταστροφή» του κ. Τσίπρα, την οποία χαρακτηρίζει την «εντυπωσιακότερη στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία». Παράλληλα το άρθρο σημειώνει ότι «το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε με την επιβολή υψηλότερων φόρων στη μεσαία τάξη αντί για τη μείωση των δαπανών και τη δρομολόγηση νέων ιδιωτικοποιήσεων».

Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά δεν φαίνεται να πείθει τους πάντες, αναφέρει το άρθρο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που παραμένει αδιάφορο στην ενθάρρυνση των επενδύσεων», δηλώσε υψηλόβαθμος τραπεζίτης στο βρετανικό περιοδικό.

 

Facebook Comments