“Τον Απρίλιο, θα ψηφιστούν τόσο η νέα ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις, όσο και η κατάργηση του ηλικιακού ορίου για τις συντάξεις χηρείας” δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον Ant1. Όπως είπε, οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

“Έχουμε ένα πλαίσιο δημοσιονομικών δυνατοτήτων, το οποίο βελτιώνουμε συνεχώς και μέσα από αυτήν τη βελτίωση, δίνουμε λύσεις… Δεν είναι μονομερής ενέργεια η νέα ρύθμιση των οφειλών και η αλλαγή της διάταξης για τη χηρεία” διευκρίνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, διαψεύδοντας ταυτόχρονα, όσα υποστηρίζει η ΝΔ “για δήθεν κατάρρευση των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ενόψει της νέας ρύθμισης”.

“Τα έσοδα είναι αυξημένα” σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος, τονίζοντας ότι η νέα ρύθμιση είναι προς όφελος της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και των ασφαλισμένων, οι οποίοι επιβαρύνονταν στο παρελθόν, “όταν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέβαλαν δυσβάσταχτες εισφορές, με αποτέλεσμα να χάνονται κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν οι οφειλέτες, λόγω υψηλών ασφαλιστικών χρεών” υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος.

Facebook Comments