Ο αγαπημένος Ντάμπο -με υπογραφή Τιμ Μπάρτον και ο Μελ Γκίμπσον με τον Σον Πεν στη νέα δημιουργία του Αμπντελατίφ Κεσίς κάποιες από τις νέες ταινίες της κινηματογραφικής εβδομάδας.

«Ο Καθηγητής και ο Τρελός»

Το 1872 ο αντισυμβατικός φιλόλογος Τζέιμς Μάρεϊ δουλεύει πυρετωδώς πάνω στην πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης. Πιεσμένος από το χρόνο, την ακρίβεια των ορισμών και τον απίστευτο όγκο λημμάτων, θα βρει ανέλπιστη βοήθεια από έναν Αμερικανό γιατρό, τρόφιμο φρενοκομείου εγκληματιών.

Σκηνοθεσία Φαρχάντ Σαφίνια με τους: Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Νάταλι Ντόρμερ, Στίβεν Ντιλέιν

«Κωδικός Κολιμπρί»

Δυο ξαδέλφια που δουλεύουν σε χρηματιστηριακή εταιρία εκπονούν ένα φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής μιας οπτικής ίνας που θα συνδέει το Κάνσας με το Νιου Τζέρσεϊ. Κερδίζοντας ένα χιλιοστού του δευτερολέπτου σε ταχύτητα, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν νωρίτερα απ’ όλους τις πληροφορίες αγοραπωλησιών και να θησαυρίσουν.

Σκηνοθεσία Κιμ Νγκουγιέν με τους: Τζέσι Άιζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Σάλμα Χάγιεκ

«Στιγμιαία Οικογένεια»

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να υιοθετήσει τρία αδέρφια διαφορετικών ηλικιών παρά την πλήρη απειρία του στην ανατροφή παιδιών.

Σκηνοθεσία Σον Άντερς με τους: Μαρκ Γουάλμπεργκ, Ρόουζ Μπερν, Οκτάβια Σπένσερ, Ισαμπέλα Μόνερ

«Ντάμπο»

Ένας νεογέννητος ελέφαντας με μακριά αφτιά γίνεται από περίγελος όλων διάσημη ατραξιόν ενός περιπλανώμενου τσίρκου. Όταν, όμως, αυτό εξαγοράζεται από ένα μεγιστάνα του θεάματος, οι άνθρωποί του διαπιστώνουν πως οι προθέσεις τού τελευταίου μόνον αγαθές δεν είναι.

Σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον με τους: Κόλιν Φάρελ, Ντάνι ντεΒίτο, Μάικλ Κίτον, Εύα Γκριν, Νίκο Πάρκερ

«Η Τρύπα»

Μια μητέρα αφού εντοπίζει στο δάσος τον εξαφανισμένο γιο της, δίπλα σε μια τεράστια ρουφήχτρα, αρχίζει να πιστεύει πως το αγόρι που επέστρεψε μαζί της δεν είναι το παιδί της.

Σκηνοθεσία Λι Κρόνιν με τους: Σεάνα Κέρσλεϊκ, Τζέιμς Κουίν Μάρκι, Στιβ Γουόλ, Τζέιμς Κόσμο

«Ευτυχισμένος Λάζαρος»

Ο Λάζαρο είναι ένας καλόκαρδος στα όρια της αφέλειας νεαρός χωρικός, ο οποίος γίνεται φίλος με τον αριστοκράτη Τανκρέντι. Ευτυχισμένος από τη σχέση τους, δεν θα διστάσει να βοηθήσει τον τελευταίο όταν εκείνος του ζητάει να σκηνοθετήσουν την ίδια του την απαγωγή.

Σκηνοθεσία Αλίτσε Ρορβάκερ με τους: Άλμπα Ρορβάκερ, Σέρζι Λόπεζ, Αντριάνο Ταρντιόλο

«Ο Άγγελος»

Πίσω από το παιδικό κι αθώο παρουσιαστικό του 17χρονου Κάρλος κρύβεται ένας αμετανόητος ληστής και κατά συρροή δολοφόνος.

Σκηνοθεσία Λουίς Ορτέγκα με τους: Σεσίλια Ροθ, Λορέντζο Φέρο, Τσίνο Νταρίν

«Πόλη υπό Κατοχή»

Μια δεκαετία μετά την κατάκτηση της Γης από εξωγήινους, ο νεαρός Γκάμπριελ μαθαίνει την αλήθεια για τον αντιστασιακό αδελφό που έχει σκοτωθεί, μπαίνει όμως στο στόχαστρο ενός υψηλόβαθμου στελέχους των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής.

Σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουάιατ με τους: Άστον Σάντερς, Τζον Γκούντμαν, Βέρα Φαρμίγκα, Τζόναθαν Μέιτζορς

 

Facebook Comments