Με κύριο θέμα στην ατζέντα την πρόταση για εγκαθίδρυση ενός πλαισίου για την ανάκαμψη και εξυγίανση των τραπεζικών ιδρυμάτων, συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN).

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα παρακαθίσουν σε πρόγευμα εργασίας στις 9.30 (τοπική ώρα), κατά το οποίο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι θα τους ενημερώσει για την πρόθεση να συζητηθεί το θέμα της φοροδιαφυγής στο Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου. Επίσης, κατά το πρόγευμα, οι Υπουργοί θα εξετάσουν την οικονομική κατάσταση, υπό το φως των εαρινών προβλέψεων της Επιτροπής.

Στη συνέχεια, το ECOFIN, το οποίο θα αρχίσει επίσημα στις 11:00, θα συζητήσει την πρόταση για εγκαθίδρυση ενός πλαισίου για την εξυγίανση και την ανάκαμψη των τραπεζών, ενώ αναμένεται με φόντο τη σύνοδο του Συμβουλίου, να υιοθετήσει συμπεράσματα για τη φοροδιαφυγή.

Επίσης, οι Υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν και τις μακροοικονομικές ανισορροπίες, με έμφαση την περίπτωση της Ισπανίας και Σλοβενίας.

Facebook Comments