Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) έδειξε ότι η ανάπτυξη το 2018 ήταν χαμηλότερη από τον στόχο. Η Τράπεζα της Ελλάδας, με την σειρά της, εκτιμά ότι και το 2019 η ανάπτυξη θα είναι πολύ χαμηλότερη από τις κυβερνητικές προβλέψεις.

Εγχώριοι λοιπόν αλλά και διεθνείς φορείς προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να κινείται με ασθενικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης. Αυτό επιβεβαιώνουν τόσο τα στοιχεία για τα προηγούμενα χρόνια, όσο και  οι εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα . Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και κυρίως διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Εδώ και τέσσερα χρόνια κινείται -κάθε χρόνο- κάτω από τους στόχους. Βεβαίως αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της αδυναμίας υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, της συρρίκνωσης του Προγράμματος Δημοσίων Έργων, της απουσίας επενδύσεων και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Με αυτή την πολιτική, η οποία εφαρμόζεται συνειδητά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πνίγει την πραγματική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δημιουργούνται στην Ελλάδα περισσότερες νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και αυτό που πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Δυστυχώς, οι Έλληνες πληρώνουμε την ανικανότητα και τις κομματικές  ιδεοληψίες της παρούσης κυβέρνησης. 

Αυτό που χρειάζεται η χώρα μας άμεσα, είναι ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα προτάξει τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις . Χρειαζόμαστε την δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας, η οποία περνάει μόνο μεσα από την  προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ και επενδύσεων σε υποδομές, όπως π.χ το Ελληνικό. Όλα τα παραπάνω, θα συνεισφέρουν άμεσα στην οικονομική ανάταση της χώρας μας.

Γιατί οι Έλληνες, μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα!

Facebook Comments