Αύξηση 0,41% εμφάνισαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατά το εννεάμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης, χάρη στη συμβολή των καταστημάτων της Βουλγαρίας. Αντιθέτως, μικρή μείωση σημείωσαν τα καταστήματα της Ελλάδας και την Κύπρου.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, τα οποία θα περιλαμβάνουν και τις επιπτώσεις από την κυπριακή κρίση, θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Jumbo, η θυγατρική της εταιρεία στην Κύπρο είχε καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου ΚΥΠΡ περίπου 58 εκατ. ευρώ. Με βάση την αξιολόγηση που έγινε κατά τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου εκτιμάται ότι το 37,5% του ανασφάλιστου ποσού των τραπεζικών αυτών καταθέσεων θα απομειωθεί με συνεπακόλουθη καθαρή ζημία της τάξης των 20 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια η κερδοφορία του Ομίλου θα κυμανθεί στα 48 εκατ. ευρώ περίπου, μειωμένη κατά 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αν δεν συμπεριληφθεί το έκτακτο αυτό γεγονός, τότε σε συγκρίσιμη βάση για το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα κέρδη του Ομίλου θα ήταν μειωμένα μόλις κατά 3,42% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Jumbo σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου επηρεάζουν θετικά το τελευταίο τρίμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης, ενώ πέρυσι οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου μοιράστηκαν μεταξύ των δύο τελευταίων τριμήνων αφού το 2012 ο εορτασμός του Πάσχα ήταν νωρίτερα.

Παρά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι εξελίξεις στην Κύπρο, η Jumbo τονίζει ότι οι πωλήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Βουλγαρία ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες με αποτέλεσμα οι πωλήσεις για το δεκάμηνο (Ιούλιος- Απρίλιος) να τερματίσουν στα περσινά επίπεδα.

Επισημαίνεται επίσης πως ο Όμιλος συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος. Στις 15 Μαΐου εγκαινιάζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος Jumbo στην Ελλάδα που θα διαθέτει είδη πάρτι, παιδικό χαρτοπωλείο και exclusive e-shop outdoor προϊόντα (πχ ποδήλατα, πισίνες, φουσκωτά κάστρα κτλ).

Επίσης, στην εκπνοή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται η λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την είσοδο του Ομίλου στην αγορά της Ρουμανίας.

Facebook Comments