Κίνα: Το εμπορικό πλεόνασμα ξεπέρασε τις προσδοκίες τον Μάρτιο

Reuters

Κίνα: Το εμπορικό πλεόνασμα ξεπέρασε τις προσδοκίες τον Μάρτιο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι εξαγωγές της Κίνας για τον Μάρτιο ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες, φτάνοντας σε υψηλό πέντε μηνών, ενώ οι εισαγωγές κινήθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 14,2% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις έρευνας του Reuters για ετήσια αύξηση 7,3% και μετά τη «βουτιά» κατά 20,7% του Φεβρουαρίου. Oι εισαγωγές υποχώρησαν 7,6% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη πτώση ύψους 1,3% και ενώ τον Φεβρουάριο είχαν κινηθεί αρνητικά κατά 5,2%.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας διαμορφώθηκε στα 32,64 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, την ώρα που δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου προέβλεπε ότι θα φτάσει τα 7,05 δισ. δολάρια. Τον Φεβρουάριο ήταν 4,12 δισ. δολάρια.