«Ο Κόρμπιν δημιούργησε πλατιές συσπειρώσεις γύρω του, πρέπει να είναι πιλότος και για το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», είπε, ο πρωθυπουργός μιλώντας στα μέλη της κεντρικής εκλογικής επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας, το Σάββατο.

Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει αποφασίσει να τραβήξει πάνω του την προεκλογική καμπάνια του κόμματος του, έχει βρει το παράδειγμα που θέλει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόσωπο του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν. Ο θαυμασμός του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κόρμπιν, δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, ουσιαστικά το δικό του μοντέλο αντέγραψε από την πρώτη στιγμή που άρχισε να σκέφτεται το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο, με τις πρώτες συμμαχίες σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο.

Σε ανύποπτο χρόνο ένας εκ των βασικών ιδεολογικών «καθοδηγητών» του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς είχε αναφερθεί στο παράδειγμα των Εργατικών λέγοντας: «Η εμπειρία στην Αγγλία είναι εξαιρετικά ζωογόνα. Η ιστορική Σοσιαλδημοκρατία πέρασε στον Νεοφιλελευθερισμό και έκοψε τις γέφυρες με την Αριστερά, αλλά τον τελευταίο καιρό σε κάποιες χώρες ίσως και ευρύτερα υπάρχει μια αρχική στροφή τής Σοσιαλδημοκρατίας στις παλιές παραδοσιακές της θέσεις. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικοινωνεί συχνά με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ανταλλάζοντας απόψεις, ήδη από το καλοκαίρι του 2018.

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ αντλούν συνθήματα αλλά και εμπνέονται για την δημιουργία πολιτικών διαχωριστικών γραμμών, από τους Εργατικούς. Άραγε σε ποιον ανήκει το σύνθημα «για τους πολλούς, όχι για τους λίγους» που ακούμε όλο και πιο συχνά φτάνοντας προς τις κάλπες; Προφανώς στους Εργατικούς του Κόρμπιν.
Κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνιακή τακτική του κόμματος, διαβάζοντας την ατάκα του Τζέρεμι Κόρμπιν στα «ΝΕΑ», «Θέλουμε να μεταμορφώσουμε την κοινωνία. Από σαθρή και υπέρ των πλούσιων ελίτ που είναι σήμερα, να την κάνουμε μια κοινωνία που λειτουργεί προς όφελος της πλειοψηφίας», την υπογράμμισε και σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον Αλέξη Τσίπρα, «αυτό είναι».

Δεν πέρασε πολύς καιρός και ήδη αν παρακολουθήσει κανείς τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνθημα χρησιμοποιείται ως βασικό στοιχείο αντιπαράθεσης με τις πολιτικές της ΝΔ, που την ταυτίζουν με τα συμφέροντα της ελίτ.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει στους στενούς του συνεργάτες, ότι και στην επικοινωνία πρέπει να υιοθετηθεί το μοντέλο των Εργατικών, που έχει ως βασικό στοιχείο την χρήση των social media, που δίνουν αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει οδηγίες, να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Με δεδομένο όμως ότι στο εγχώριο twitter, οι περισσότεροι λογαριασμοί είναι ψεύτικοι, δίνει και ένα έμμεσο μήνυμα να ενεργοποιηθεί και ο γνωστός στρατός των τρολλ του ΣΥΡΙΖΑ, στο διαδίκτυο.

Άλλωστε θα ξέρει ότι σύμφωνα με το σχετικό διαδικτυακό εργαλείο της εταιρίας sparktoro που ελέγχει τους λογαριασμούς στα social media, ψεύτικοι είναι οι 8 στους δέκα λογαριασμούς που τον ακολουθούν στο twitter.

Συνοπτικά, η εντολή είναι κάντε το όπως ο Κόρμπιν τόσο στα κομματικά στελέχη αλλά ίσως και στα «κομματικά τρολλς»… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments