Οι αποδοκιμασίες στελεχών και υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες σε περιοδείες τους στη Βόρεια Ελλάδα τους έδωσαν την ευκαιρία να ξιφουλκήσουν κατά της Ακροδεξιάς.

Και δεν είναι μόνο ότι αυτοί που έκαναν τις αποδοκιμασίες κρίθηκαν από τους ίδιους τους αποδοκιμαζόμενους ως ακροδεξιοί. Πέραν αυτού, οι αποδοκιμαζόμενοι αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι ακραίοι χαρακτηρισμοί που ακούγονται εναντίον τους, όπως «προδότες»«πουλημένοι» κτλ, οφείλονται στη ρητορική της αντιπολίτευσης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Έχουμε περάσει, δηλαδή, στο επόμενο στάδιο, στο οποίο πας μη υποστηρικτής της συμφωνίας των Πρεσπών είναι εν δυνάμει ηθικός αυτουργός φραστικών ή άλλων επιθέσεων κατά Συριζαίων! Το προηγούμενο στάδιο, το θυμάστε: πας συμμετέχων στα συλλαλητήρια ήταν ύποπτος ως «ακροδεξιός».

Από όλη αυτή τη συζήτηση, πάντως, προκύπτει μια «είδηση»: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον αντίθετος με φραστικές επιθέσεις, προπηλακισμούς και ύβρεις κατά πολιτικών αντιπάλων. Είναι όντως; Θα το επιβεβαιώσουμε μόνο μετά τις εκλογές, όταν χάσει και ξαναβγεί στους δρόμους για αντιπολίτευση. Στο μεταξύ το δεχόμαστε ως είδηση σε εισαγωγικά. Με ευχάριστη έκπληξη, γιατί η πρόσφατη ιστορία μας δείχνει ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ακολουθούσε κατά των πολιτικών του αντιπάλων πρακτικές πανομοιότυπες με αυτές της Ακροδεξιάς, τις οποίες καταγγέλλει, είτε έπαιζε το ρόλο του ηθικού αυτουργού αυτών των πρακτικών.

Τα παραδείγματα πολλά και τα έχει συγκεντρώσει σε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ της στην Athens Voice η Κατερίνα Παναγοπούλου. Για να μην αντιγράφουμε, που δε μας αρέσει καθόλου, πατήστε εδώ για να πάρετε μια ιδέα… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments