Το να συγκινηθεί ένα πολιτικό πρόσωπο σε μια δημόσια εκδήλωση είναι, προφανώς, δικαιολογημένο και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού. Η συγκίνηση, όμως, της κας Δούρου όταν την εκθείαζε ο Πρωθυπουργός με το κομματικό ακροατήριο να χειροκροτά με μανία ήταν μια εικόνα, η οποία προσέβαλε ευθέως την ελάχιστη πολιτική αξιοπρέπεια που θα έπρεπε να υφίσταται στον δημόσιο βίο. Το ηθικό πλεονέκτημα που υποτίθεται θα είχε η κυβερνώσα αριστερά…

Η κα Δούρου είναι εκ των κύριων πολιτικά υπεύθυνων για τις ανείπωτες τραγωδίες στη Μάνδρα και στο Μάτι. Για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες (έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη) θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Αυτό το σόου, λοιπόν, έλαβε χώρα πριν καν στεγνώσουν τα δάκρυα των συγγενών των εκατοντάδων θυμάτων που άφησαν πίσω οι ως άνω  τραγωδίες. Η ίδια η υποψηφιότητα της κας Δούρου και η στήριξη που έτυχε αυτή από τον Πρωθυπουργό και σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο είναι, κατ’ελάχιστον , αμφιλεγόμενη.

Η κα Δούρου θα μπορούσε να δακρύσει όταν συμμετείχε στα ελλεεινά σόου του καλοκαιριού με τον κο Τσίπρα να ερωτά πότε θα πετάξουν το πρωί τα αεροπλάνα, όταν ήδη υφίστατο εκατόμβη νεκρών. Θα μπορούσε να δακρύσει όταν καθημερινά αποδεικνύεται η πασίδηλη έλλειψη οποιουδήποτε αντιπλημμυρικού και αντιπυρικού σχεδιασμού, όταν μάλιστα εκ του λόγου αυτού χάθηκαν εκατοντάδες ζωές. Θα μπορούσε να δακρύσει όταν ο πολιτικός φίλος της κος Πολάκης ειρωνευόταν τα θύματα και αυτή δήλωνε ότι της «έκτατσε η στραβή». Θα μπορούσε να δακρύσει όταν ο κυβερνητικός συνεργάτης κος Καμένος λοιδωρούσε τα θύματα για τις πολεοδομικές παραβάσεις. Θα μπορούσε να δακρύσει με τον πόνο των ανθρώπων στη Μάνδρα που για μήνες απορούσαν γιατί δεν έχει επισκεφτεί την περιοχή, όπως και ο Πρωθυπουργός. Θα μπορούσε να ψελίσει ένα «συγγνώμη» για την πολιτική ευθύνη που αναλογεί σε κάθε πρόσωπο που αναλαμβάνει μια τόσο σοβαρή πολιτική θέση.

Δεν είμαι υπέρ της ανθρωποφαγίας στην πολιτική. Όμως το σόου της κας Δούρου με τον κο Τσίπρα προσβάλλει όσους βιώσαμε τις τραγικές καταστάσεις στη Μάνδρα και το Μάτι.

Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Η απάντηση των πολιτών θα είναι συνολικά συντριπτική.

Facebook Comments