Τα προεκλογικά, γηπεδικού τύπου αφηγήματα με πομπώδεις τίτλους, έχουν αποδείξει διαχρονικά την αξία τους σε πολιτικό επίπεδο. Η γνωστή ατάκα «Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα των Βαλκανίων» παρόλο που εννοιολογικά δεν έχει καμία αξία καθώς αποτελεί μια αφηρημένη γενίκευση και παραδοξολογία, εντούτοις αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη επικοινωνιακά για πολιτικούς, πολιτευτές και αυτοδιοικητικούς.

Είναι αλήθεια ότι ζούμε στη χώρα που αντιστέκεται σθεναρά σε οποιαδήποτε αλλαγή, από όπου και αν αυτή προέρχεται, και έτσι κατορθώνουμε να έχουμε μια από τις πιο μίζερες οικονομίες του κόσμου και το κυριότερο να μην μπορούμε να αποδράσουμε από την οικονομική κρίση εδώ και μια δεκαετία.

Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές η παραπάνω ατάκα όπως και πολλές άλλες που βρίσκονται στα απόνερα της, θα ακουστούν σωρηδόν και κατά ριπάς από παλιούς και νέους δημάρχους και υποψήφιους πάσας κατηγορίας και προέλευσης. Οι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί δικαίως θεωρούν ότι η δημόσια συζήτηση για οικονομική ανάπτυξη τους ωφελεί προεκλογικά και συνεπώς επιδίδονται μια άνευ προηγουμένου μπαρουφολογία για την προσέλκυση ψήφων.

Η προσήλωση τους και μόνο στην επικοινωνιακή διαχείριση της υποψηφιότητας τους καταδεικνύει πρώτον ότι δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης που βιώνει η πόλη και οι πολίτες τους και δεύτερον ότι δεν έχουν σκληρά εργαστεί προεκλογικά για την κατάρτιση ενός αντικειμενικά εφικτού και αποδοτικού προγράμματος. Αυτομάτως λοιπόν αναρωτιέται ο μέσος πολίτης, αφού οι περισσότεροι των υποψηφίων δεν έχουν εργαστεί προεκλογικά, για ποιο λόγο να το κάνουν μετεκλογικά;

Οι δε υποψήφιοι δήμαρχοι που απολαμβάνουν τη στήριξη των μεγάλων κομμάτων δραστηριοποιούνται μόλις 30 με 45 μέρες προ των εκλογών. Το μέλλον είναι πάντοτε καλύτερο για όλους μας, μόνο όταν το προετοιμάζουμε κατάλληλα και αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στις δημοτικές εκλογές.

Στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα των Βαλκανίων με τους 25 υποψήφιους δημάρχους, φαίνεται επίσης τίποτα να μην αλλάζει σε πρακτικούς όρους, προσφέροντας τη δυνατότητα για ένα καλύτερο αύριο. Οι υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες της οφείλουν να επιλέξουν έναν νέο, άξιο δήμαρχο που θα γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης ενώ θα έχει εργαστεί σκληρά προεκλογικά με τους συνεργάτες του για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου και προπαντός υλοποιήσιμου σχεδίου για την επόμενη μέρα.

Facebook Comments