Για συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Economist στις επικείμενες ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Επισημαίνει το διεθνούς φήμης περιοδικό ότι οι εκλογές τη Μαΐου αποτελούν την πρώτη εκλογική διαδικασία για την Ελλάδα από το Σεπτέμβριο του 2015 και γι αυτό θα αποτελέσουν “βαρόμετρο” για τις βουλευτικές εκλογές, για τις οποίες προβλέπει ότι θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο: “Θα προσκολληθεί στην εξουσία λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς της”.

“Αναμέναμε ότι η Kυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις Eυρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Παρ’όλα αυτά, η δημοτικότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας”, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο ΕΙU αναμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει στις επόμενες βουλευτικές Εκλογές αλλά προσθέτει ότι είναι πιθανό να δυσκολευθεί η Νέα Δημοκρατία στο σχηματισμό μονοκομματικής Κυβέρνησης.

Στις Εκλογές του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει το 26,6% των ψήφων, έναντι ποσοστού 22,7% της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας επικράτησε και στις Εκλογές του επόμενου Ιανουαρίου, καθώς και στις επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει μεταξύ 19%-22%, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ανέβει στο 29% με 31%.

Facebook Comments