Η ιστορία του Αλέξη Τσίπρα και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ιστορία πολιτικού καιροσκοπισμού και κυνισμού. Ακόμη και νεαρός ων, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν δίστασε να πατήσει επί πολιτικών πτωμάτων για να ανελιχθεί στην εξουσία.

Ωριμάζοντας βελτίωσε την τεχνική του που έμεινε γνωστή στην παγκόσμια πολιτική ιστορία ως kolotoumba. Την δίδαξε στους συντρόφους του και πορεύθηκε με αυτή ως βασικό όπλο. Σχεδόν σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος εμφανίστηκε έκπληκτος για την στάση του Τσίπρα και του κόμματός του απέναντι στους Ισπανούς συντρόφους Podemos. Δεν ήταν όμως κάτι περισσότερο από αναμενόμενο;

Ο Τσίπρας πούλησε οποιονδήποτε θεώρησε ότι τον βλάπτει ή αποτελεί βαρίδι για την ανέλιξή του. Μερικούς ενδεχομένως τους πούλησε και από χόμπι. Για να σπάσει πλάκα. Πούλησε ακόμη και τους πολιτικούς του μέντορες. Τον ίδιο τον Αλέκο Αλαβάνο. Τον εκθρόνισε όπως έκανε ο Δίας με τον πατέρα του τον Κρόνο. Με τη διαφορά ότι ο Αλαβάνος δεν ήθελε να κάνει κακό στα πολιτικά παιδιά του, όπως ο Κρόνος στα παιδιά που γέννησε η Ρέα. Δεν φανταζόταν προφανώς ότι ο Τσίπρας θα ήθελε να του κάνε κακό. Ο νεαρός Αλέξης τον «έφαγε» καλού κακού. Δεν ήθελε να αφήνει εκκρεμότητες. Πούλησε και τους συντρόφους που τον στήριξαν «για να πάει μόνος του το κόμμα από το 3 στο 36%». Τη Ζωή, τον Λαφαζάνη. Πούλησε και όσους συνέλεξε στην ξέφρενη πορεία του προς την εξουσία. Τον Γιάνη Βαρουφάκη που μάζεψε 130 χιλιάδες σταυρούς στην Β΄ Αθήνας και έγινε σύμβολο μιας γελοίας αντίστασης κατά ενός φανταστικού εχθρού, ο οποίος εν συνεχεία έγινε κολλητός φίλος. Της Μέρκελ και των Γερμανών συντηρητικών. Πούλησε τον άνθρωπο που τον έκανε πρωθυπουργό, έστω από υστεροβουλία. Τον στήριξε 4 χρόνια, έγιναν Διόσκουροι. Τον πούλησε όταν κατάλαβε ότι μπορεί να πάρει τους βουλευτές του και να μην μοιράζεται την εξουσία με κάποιον που έχει τη ρετσινιά του ακροδεξιού. Τώρα κάνει ότι δεν τον γνωρίζει.

Πούλησε και μια μεγάλη μερίδα του λαού που τον πίστεψε -όπως πιστεύει πάντα τους δημαγωγούς. Αυτούς που πίστεψαν ότι είναι δικαίωμά τους να μην πληρώνουν διόδια ή ΕΝΦΙΑ. Τους πήγε μέχρι και στα δικαστήρια. Αυτούς που θεώρησαν ότι μπορούν να μην αποπληρώσουν το δάνειό τους γιατί οι τραπεζίτες έβγαζαν υπερκέρδη. Τις ίδιες τις καθαρίστριες που έγιναν σύμβολο του αγώνα του. Πόσο περίεργο λοιπόν είναι που πούλησε τους συντρόφους Podemos; Θα σέβονταν την κοινή «αγάπη» τους για τον Μαδούρο; Θα τον πουλήσει και αυτόν όταν πλέον δεν θα έχει παρτίδες μαζί του. Τι σημασία έχει επίσης που ο Ιγκλέσιας ήρθε το ‘15 στην Αθήνα, στον κολοφώνα της δόξας του για να ενισχύσει την πορεία του Τσίπρα προς το Μέγαρο Μαξίμου; Χθες ο Πρωθυπουργός ήταν ικανός να απαντήσει ότι ο μόνος Ιγκλέσιας που ξέρει είναι ο Χούλιο.

Όλοι πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα φερθεί διαφορετικά στους ίδιους. Ότι θα εκτιμήσει την προσφορά ή το ήθος τους. Τίποτε από αυτά δεν θα συμβεί. Το μέλλον είσαι προδιαγεγραμμένο για όλους ανεξαιρέτως. Ο Τσίπρας κάνει πρωταθλητισμό. Εκεί, στον κόσμο που οραματίζεται ο Τσίπρας δεν υπάρχουν φιλίες, δρακογενιές και ιδεολογίες. Είναι όλοι αναλώσιμοι και απλώς περιμένουν τη σειρά τους. Όπως κάνουν όλοι οι αριβίστες, βασίζεται στο θράσος και στο γεγονός ότι οι άλλοι δε φέρονται πάντα ανήθικα. Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments