Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας του δείκτη PMI, οι ελληνικές εταιρείες του μεταποιητικού τομέα υπέδειξαν ραγδαία βελτίωση των συνολικών επιχειρηματικών συνθηκών τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ερευνών Markit.

Η συνολική ανάπτυξη υποστηρίχθηκε από την ταχύτερη αύξηση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών, καθώς και την ταχύτερη αύξηση της απασχόλησης που έχει καταγραφεί από την αρχή συλλογής δεδομένων της έρευνας, τον Μάιο του 1999, σύμφωνα με την έρευνα της Markit.

Η ισχυρότερη ζήτηση από τους πελάτες του εσωτερικού και του εξωτερικού συνέβαλλε στην αύξηση των αγορών εισροών και στη μείωση των αποθεμάτων τόσο των πρώτων υλών όσο και των ετοίμων προϊόντων, καθώς τα αποθέματα χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της παραγωγής. Εν τω μεταξύ, οι κατασκευαστές αύξησαν περαιτέρω τις τιμές εργοστασίου τους, παρά τη βραδύτερη αύξηση του κόστους εισροών.

Οι παραγωγοί αγαθών υπέδειξαν επίσης τον υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης, ως προς την αύξηση της παραγωγής μέσα στο επόμενο έτος, που έχει καταγραφεί από την αρχή συλλογής των δεδομένων της έρευνας, τον Ιούλιο του 2012.

Facebook Comments