Στην ακύρωση προγραμματισμένης δωρεάς που θα κατευθυνόταν στο υπουργείο Υγείας για εκπαιδευτική δράση για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις προχώρησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όχι μόνο λόγω μη ανταπόκρισης των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και γιατί υλοποιούνταν παρεμφερής δράση από το ίδιο το ελληνικό δημόσιο! 

Στην 4η τακτική τριμηνιαία ενημέρωση προόδου εργασιών για τον έναν χρόνο από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΙΣΝ, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη εκπαιδευτική δράση της Πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε προτείνει στο Υπουργείο Υγείας να συμπεριληφθεί στην “Πρωτοβουλία για την Υγεία” ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, δεδομένης της συχνότητας εμφάνισης λοιμώξεων στα νοσοκομεία που οδηγούν κατ’ επέκταση σε αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα μας. Με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας, και για διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε μηνών, το ΙΣΝ προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση για τον σχεδιασμό της εν λόγω δράσης. 

Ωστόσο, η αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου δεν κατέθεσε ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ που θα διασφάλιζε την ομαλή πορεία της δράσης. Επιπλέον, μόλις πριν από λίγες ημέρες, το ΙΣΝ πληροφορήθηκε ότι, παρεμφερής εκπαιδευτική δράση, ασύμβατη με την ολοκληρωμένη αρχική πρότασή του προς το Υπουργείο, βρίσκεται ήδη υπό υλοποίηση από φορέα του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ), με πόρους του ΕΔ.

Ως εκ τούτου, και δεδομένων των μονομερών εξελίξεων, το ΙΣΝ ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας ότι η δωρεά του για την εν λόγω δράση δεν μπορεί να υλοποιηθεί όπως είχε εξαρχής σχεδιαστεί και κατά συνέπεια ακυρώνεται».


 

Facebook Comments