Έκαψαν χιλιάδες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος οι αλλαγές που έκανε πέρυσι η κυβέρνηση στις κλίμακες ημερήσιας και κυρίως της νυχτερινής τιμολόγησης για τη ρυθμιζόμενη χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, νοικοκυριά που δεν είχαν ούτε αυτόν το χειμώνα τη δυνατότητα να ζεσταθούν με πετρέλαιο θέρμανσης ή δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου αναγκάστηκαν να ανάψουν ηλεκτρικά σώματα, όπως καλοριφέρ, θερμοσυσσωρευτές ή κλιματιστικά, με αποτέλεσμα αν και η κατανάλωσή τους δεν υπερέβη την περσινή εντούτοις έλαβαν από τους προμηθευτές ρεύματος φουσκωμένους λογαριασμούς.

Οι λυπητερές… έσκασαν στα γραμματοκιβώτια των νοικοκυριών και αφορούσαν τις καταναλώσεις της περιόδου Νοεμβρίου – Μαρτίου. Οι καταναλωτές υπέστησαν σοκ, καθώς μελετώντας τους λογαριασμούς τους διαπίστωναν ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης προερχόταν από τις ΥΚΩ (χρέωση που επιβάλλεται από το κράτος) και μάλιστα στη διάρκεια της νυχτερινής κατανάλωσης, η οποία υποτίθεται ότι είναι και η φθηνότερη. Εκείνες τις ώρες, όπως για παράδειγμα από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, πολλές οικογένειες κάνουν χρήση των ηλεκτρικών τους συσκευών προκειμένου να εξοικονομούν κόστος. Τις ώρες αυτές επίσης άναβαν και τα ηλεκτρικά σώματα για να ζεσταθούν. Τα «ΝΕΑ» έχουν λάβει αρκετές διαμαρτυρίες καταναλωτών και σήμερα δημοσιεύουν ενδεικτικά ορισμένες εξ αυτών.

Πηγή: ΝΕΑ

Facebook Comments