Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των “Πρώτων εκ των Πρώτων” αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” που έχει καθιερώσει στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης η Eurobank.

Οι “πρώτοι των πρώτων”, οι πρώτοι από τους αριστεύσαντες των 58 νομών της χώρας βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, Γιώργο Ζανιά, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία.

Το πρόγραμμα “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” υλοποιείται φέτος για 16η χρονιά και από το 2003 έχουν βραβευθεί 17.725 μαθητές από όλη την Ελλάδα. Για την περασμένη χρονιά, 2017-18, αναδείχθηκαν 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα και η πρώτη των πρώτων, ήταν η Θεοδώρα Κασάτου, η οποία από το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος πέρασε στη σχολή υπαξιωματικών της αεροπορίας.

“Η σημερινή βράβευση αποτελεί την επιβεβαίωση των κόπων του καθενός από εμάς. Είναι μία δικαίωση των προσπαθειών μας”, τόνισε η Θεοδώρα και σημείωσε ότι η αναγνώριση της προσπάθειας δεν είναι δεδομένη. “Μας δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δύναμη να συνεχίσουμε και η βράβευση αυτή να αποτελέσει έρεισμα για νέες προσπάθειες, ακόμα μεγαλύτερες”.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζανιάς, απευθυνόμενος στους αριστούχους, τούς υπενθύμισε ότι “η επένδυση στη γνώση είναι η πιο σημαντική επένδυση στη ζωή ενός ανθρώπου, καθώς η γνώση αποτελεί το καλύτερο όχημα κοινωνικής κινητικότητας”.

Facebook Comments