Τα ελληνικά ομόλογα απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τα επίπεδα που βρέθηκαν μετά το ισχυρό ράλι του διμήνου Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου όπου η απόδοση στο 10ετές είχε αγγίξει τα  χαμηλά 12 ετών και το 3,6%. Αν και έγινε μία μικρή απόπειρα βελτίωσης στις αρχές του Μαρτίου με τους τζίρους της αγοράς να εκτοξεύονται και τους αγοραστές να παίρνουν τα ηνία, ωστόσο το yield στο 10ετές ακόμη δεν έχει καταφέρει να υποχωρήσει κάτω από το 4% και σήμερα διαμορφώνεται στο 4,397% με άνοδο της τάξης του 0,40% από τα επίπεδα της Παρασκευής όπου και είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις.

Πιέσεις δέχεται και το 5ετές ελληνικό ομόλογο, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 3,624%  με άνοδο της τάξης του 1,40%.

Ο τζίρος αν και έχει υποχωρήσει από τα επίπεδα κοντά ή και πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ που άγγιζε ημερησίως στις αρχές του Μαρτίου, συνεχίζει να κινείται με αρκετά υψηλούς ρυθμούς (σχέση και με το πρόσφατο παρελθόν όπου δεν ξεπερνούσε τα 10 εκατ. σε μέσο όρο ημερησίως) και την Παρασκευή διαμορφώθηκε στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του Μαρτίου συνολικά αγγίζει τα 830 εκατ. ευρώ, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2014.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments