Την Τετάρτη το debate για την προεδρία της Κομισιόν

MarketNews

Την Τετάρτη το debate για την προεδρία της Κομισιόν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το βράδυ της Τετάρτης θα γίνει το μοναδικό ντιμπέιτ των υποψηφίων για την "Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019".

Το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί στην αίθουσα ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι αυτά της απασχόλησης, της μετανάστευσης, η ασφάλεια, ο λαϊκισμός, η κλιματική αλλαγή και ο παγκόσμιος ρόλος της ΕΕ.

Θα συμμετέχουν τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες: ο Ισπανός Νίκο Κιου, από την Ευρωπαϊκή Αριστερά (EL), η Γερμανίδα Σκα Κέλερ από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (EGP), ο Τσέχος Γιαν Ζαχραντίλ, από τη Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη (ACRE), η Δανή Μάργκρετ Βεστάγκερ, από τη Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) και ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμαν, από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση είναι η Eurovision. Η αυριανή τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 21.22 και θα έχει τρεις κυρίους άξονες:

«Η Ευρώπη μου: τι σημαίνει για μένα;», «Περιβάλλον» και «Οι αξίες μας και ο κόσμος».

Τρεις δημοσιογράφοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Eurovision, η Emilie Tran Nguyen (από τη γαλλικό τηλεόραση France Télévisions) και ο Markus Preiss (του γερμανικού δικτύου ARD , θα συντονίσουν τη συζήτηση, ενώ η Annastiina Heikkilä, (από το φινλανδικό δίκτυο YLE ), θα τροφοδοτεί τον διάλογο με την οπτική των social media.