Και νέο «τυράκι» ρίχνει στους ψηφοφόρους ο Αλέξης Τσίπρας 11 μέρες πριν τις εκλογές προαναγγέλλοντας και νέα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του 2019 από το βήμα της Βουλής.

«Τα μέτρα αυτά μετά την εξάμηνη εφαρμογή τους θα αποφέρουν ακόμα θετικότερες ειδήσεις για την υπεραπόδοση της οικονομίας και για τον δημοσιονομικό χώρο που θα διαφανεί στο τέλος του 2019. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα για ακόμη πιο θετικά μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου».

Ο κ. Τσίπρας με ειρωνικό τρόπο είπε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι χαίρεται που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσει τα μέτρα

«Βλέπω οτι υπάρχει μια παγωμάρα, μια μηχανία και μια ισχνή συμμετοχή από την πλευρά της νέας Δημοκρατίας. Από τη μία μας καταγγέλλεται για παροχές και λαϊκισμό και από την άλλη μας λέτε ότι δίνουμε μισές παροχές και μισό λαϊκισμό. Την μία μας λέτε ότι δεν εγγυάστε την 13η σύνταξη που δίνουμε από την άλλη έρχεστε και ψηφίζεται το μετρό και λέτε ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερα τα χρήματα. Έρχεστε να ψηφίσετε αυτά τα μέτρα στήριξης έστω και με αντιφατικά επιχειρήματα. Εμένα μου αρκεί που έρχεστε και τα ψηφίζεται παρόλο που δεν τα πιστεύετε, μου αρκεί που τα ψηφίζεται ένα προ σένα όπως κάνατε και με τα μέτρα της ΔΕΘ. που τα ψηφίσατε ένα προς ένα».

Μάλιστα επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τοποθετήσεις που έχει κάνει τις τελευταίες μέρες.

«Με όσα λέει ο αρχηγός σας τις τελευταίες μέρες στις συνεντεύξεις του για την εργασία, την ιδιωτικοποίηση της υγείας, την κατάργηση των επιδομάτων έχει αρχίσει να σας φοβάται το μάτι πολλών. Ξέρω ότι διαφωνείτε ,ξέρω ότι θα θέλατε αυτός ο δημοσιονομικός χώρος να καλυφθεί από φοροελαφρύνσεις στον μεγάλο πλούτο και από δωράκια στην ολιγαρχία. Όμως όσο είμαστε εμείς εδώ θα δίνεται για να καλύπτονται κάποιες από τις ανάγκες των πολλών αυτή είναι η μεγάλη προγραμματική διάφορα που έχουμε.
Αυτό είναι το δικό μας όραμα, το ονομάζουμε όραμα για την Ελλάδα των πολλών και θα συνεχίσουμε και για το 2019 αλλά και για το 2020.  Όλα αυτά τα μέτρα είναι δίκαια , γίνονται πράξη και είναι μόνιμου χαρακτήρα για τους πολλούς και για μια Ελλάδα που αλλάζει εικόνα και αφήνει οριστικά πίσω της τις μαύρες μέρες της λιτότητας και της κρίσης».

Τέλος ο πρωθυπουργός προέβλεψε ότι η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης και την επόμενη τετραετία.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που η αντιπολίτευση τα ψηφίζει ένα προς ένα πίνοντας το πικρό ποτήρι. Σας εύχομαι και την επόμενη τετραετία να είστε σε αυτά τα έδρανα και να ψηφίσετε τα μέτρα ελαφρύνσεις των πολλών που θα φέρνει η κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ».

Facebook Comments