Πέρα από τους συνταξιούχους, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι άνεργοι. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση στόχευση για την μείωση της ανεργίας, αρχής γενομένης την επόμενη μέρα των εκλογών και τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

Και λέω επόμενη κυβέρνηση γιατί είναι προφανές ότι όλα αυτά τα χρόνια, ο κος Τσίπρας δεν άρθρωσε λέξη για τις επενδύσεις, δεν ξεκίνησε καμία συζήτηση για τον κόσμο της ποιοτικής εργασίας.

Δεν υπήρξε κουβέντα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την κλιματική αλλαγή, για την υπογεννητικότητα, για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Επομένως, ένας είναι ο μεγάλος στόχος:  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!

Και πως θα φέρουμε τις πολυπόθητες επενδύσεις; Με ευχολόγια; Προφανώς και όχι.

Επενδύσεις θα έρθουν μέσα από τους ακόλουθους 3 άξονες:

  1. Πρώτον, πολιτική σταθερότητα. Χρειαζόμαστε μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, η οποία με απόλυτη στοχοπροσήλωση και συνέπεια, θα εφαρμόσει την πολιτική της.
  2. Δεύτερον, ένα ευνοϊκό και σταθερό φορολογικό σύστημα. Μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές για τα κέρδη των επιχειρήσεων, αλλά και κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις.
  3. Και τρίτον, ένα διαφορετικό ρυθμιστικό περιβάλλον, το οποίο θα απλοποιεί την υλοποίηση επενδύσεων και δεν θα καθιστά την Ελλάδα έναν επενδυτικό προορισμό, στον οποίον ο επενδυτής είτε είναι μεγάλος, είτε  είναι μικρός, θα ταλαιπωρείται για να πραγματοποιήσει μια επένδυση. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Facebook Comments