«Οι ΑΝΕΛ είμαστε η εγγύηση και για το σήμερα και για το αύριο, για την ευρωβουλή και για το κοινοβούλιο» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Οι ΑΝΕΛ βάζουμε το εθνικό, πάνω από το κομματικό, πάνω από το πολιτικό» τόνισε ο κ. Καμμένος, βάλλοντας τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της ΝΔ και άλλων κομμάτων για τη στάση τους σε εθνικά θέματα και συνέχισε:

«Εκπροσωπούμε πατριωτικές δυνάμεις του τόπου, εκπροσωπούμε τις ελληνικές δυνάμεις, τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες θέλουν την πρόοδο του ελληνικού λαού και τη σταθερότητα. Είμαστε εκείνοι που μένουμε πιστοί στις αρχές μας, πιστοί στις αξίες μας. Είμαστε εκείνοι που θα επιβάλλουμε στο ευρωκοινοβούλιο να ακούγονται η ελληνική φωνή και η ελληνική συνείδηση».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε, ότι όταν θα γίνουν εθνικές εκλογές οι ΑΝΕΛ «θα παλέψουν για να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», αλλά όχι «με αποστάτες που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ», ούτε με ανθρώπους που έβλαψαν τη χώρα, ή «με εθνομηδενιστές που έχει μαζέψει μαζί του ο κ. Μητσοτάκης».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η θέση των ΑΝΕΛ στο μακεδονικό ήταν από την ίδρυση τους, η «εθνική θέση» του 1992. «Κανένα σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία…. η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Συντάσσομαι, πλήρως, με τον Κρις Σπύρου και την προσπάθεια των ομογενών Μακεδόνων για την κατάργηση της Συνθήκης των Πρεσπών, η οποία δεν ίσχυε, δεν ισχύει και δε θα ισχύσει ποτέ».

«Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε, μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και τη Δευτέρα, το κείμενο προσφυγής του νομικού τμήματος ελλήνων πολιτών στην ΟΥΝΕΣΚΟ, για την κατάργηση της Συνθήκης των Πρεσπών» συνέχισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Θα διανεμηθεί σε όλη την Ελλάδα, θα δοθεί σε όλα τα κόμματα, σε όλους τους βουλευτές και σε όλους τους πολίτες. Και προσκαλώ – παράλληλα με τις διαδικασίες των εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση – να συλλέξουμε όλοι τις υπογραφές αυτές, οι οποίες θα είναι η αρχή του τέλους για την κατάπτυστη αυτή συνθήκη. Σας καλώ να ενωθούμε, προκειμένου να έχουμε αποτέλεσμα, όχι φωτοβολίδες».

Facebook Comments