Μόνιμη στήριξη για τους συνταξιούχους προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με συνέντευξή του στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το κυβερνητικό πρόγραμμα προβλέπει συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων.

Αναφερόμενος στη λεγόμενη… 13η σύνταξη που έδωσε ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να «εξαγοράσει» κάποιους συνταξιούχους: «Το επίδομα το χρειάζονται και γι’ αυτό το στηρίξαμε και ακούω τώρα ότι είναι και κουτσουρεμένο.  Οι συνταξιούχοι είδαν μειωμένο το εισόδημά τους και οι νέοι συνταξιούχοι έχουν έως και κατά 40% μειωμένη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου. Είναι κοροϊδία τα επιδόματα. Σε καμία περίπτωση σε πρέπει να εκλαμβάνονται ως προσπάθεια εξαγοράς ψήφων. Θα στηρίξουμε μόνιμα τους συνταξιούχους. Αυτή τη στιγμή ισχύει η μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020. Γιατί η κυβέρνηση δεν ψήφισε μαζί μας την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης;»

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση και για το γεγονός ότι δεν λέει τίποτα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τους νέους. Και τόνισε, ότι σε αυτό το πεδίο εστιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο θα δώσει βάρος στις νέες θέσεις απασχόλησης. «Μας ενδιαφέρει το παιδί και το εγγόνι να μπορεί να στηρίξει τον συνταξιούχο βρίσκοντας δουλειά. Δεν λένε τίποτα για επενδύσεις και νέες δουλειές. Εκεί εστιάζεται το δικό μας σχέδιο. Υπάρχει κάποια δικαιολογία γιατί οι εμβληματικές επενδύσεις όπως το Ελληνικό δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί; Μπορούν να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Εμείς ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι μόνο μέσα από μια έκρηξη επενδύσεων μπορεί να δημιουργηθεί νέος πλούτος και σημείωσε ότι η ΝΔ έχει έτοιμο, κοστολογημένο σχέδιο που μπορεί να υλοποιήσει. Τόνισε ότι ο ίδιος θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και ότι ο διχασμός που έχει διαμορφωθεί δεν βοηθά, αλλά και δεν απασχολεί τους Έλληνες.

Με αφορμή την αναφορά του Αλ. Τσίπρα στον Άρη Βελουχιώτη ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να επανερχόμαστε σε θέματα που πριν από 30 χρόνια άφησαν πίσω τους ο Κων/νος Μητσοτάκης και ο Χαρίλαος Φλωράκης, άνθρωποι που έζησαν τον εμφύλιο.

«Εχω μπλεχτεί λίγο με τους διχασμούς για ελίτ. Θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν θα μας ψηφίσουν. Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε για τον εμφύλιο» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, έκανε λόγο για μαύρη προπαγάνδα και μονταζιέρα όσον αφορά τις αναφορές περί δήθεν δήλωσή του για επταήμερη εργασία, τονίζοντας πως δεν μπορούμε να πάμε με αυτό τον τρόπο στις εκλογές. «Οταν μιλάω για καλά δημόσια σχολεία, για καλή τεχνική εκπαίδευση παντού, είναι καλό; Είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας και να προτείνουμε λύση; Είμαστε οι πρώτοι που προτείναμε τον υποκατώτατο μισθό. Αν επιτευχθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης, τότε θα ανέβει και ο κατώτατος μισθός. Θέλουμε οι επιχειρήσεις να δίνουν μπόνους στους εργαζόμενους. Αυτό είναι υπέρ της ελίτ; Η προπαγάνδα και η μονταζιέρα επιμένει να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δεσμεύτηκε ότι με ρυθμό ανάπτυξης 4% ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από το ΑΕΠ και αναρωτήθηκε αν αυτό είναι κάτι που ευνοεί την ελίτ.

Facebook Comments