«Πράσινο φως» για ένα νέο κύμα προσλήψεων στο Δημόσιο έδωσε η κυβέρνηση, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων, που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, ανέρχεται στις 1.447 και αφορούν θέσεις εργασίας στην τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Δικαιοσύνης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε την εγκριτική απόφαση για τη σύναψη 248 συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα έως 8, 9 μήνες για απασχόληση σε αναγνωρισμένη σχολή, ή έως και 11 μήνες για απασχόληση σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επιπλέον, εγκρίθηκαν προσλήψεις 309 ατόμων με συμβάσεις μίσθωσης έργου για χρονικό διάστημα έως ένας έτος, σε ΟΤΑ (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και ΝΠΔΔ, για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο, έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους.

Πως κατανέμονται οι προσλήψεις στους δήμους

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα Νέα», οι θέσεις απασχόλησης κατανέμονται σε 29 δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών των δήμων συγκαταλέγονται οι εξής:

Ανάφης
Σίφνου
Ζωγράφου
Ηλιουπόλεως
Νέας Σμύρνης
Περιστερίου
Πετρουπόλεως
Αρταίων
Πρέβεζας
Βόλου
Λαρισαίων
Δράμας
Καβάλας
Νεάπολης – Συκεών.
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι με τις συγκεκριμένες προσλήψεις προκαλείται δαπάνη εις βάρος του προϋπολογισμού των φορέων, η οποία όμως θα αντιμετωπίζεται από την καταβολή αντιτίμου που καταβάλλουν οι ωφελούμενοι για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

890 προσλήψεις σε φυλακές και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Στο μεταξύ, τα αρμόδια υπουργεία έδωσαν την έγκριση για 890 ακόμα προσλήψεις σε δυο άλλους φορείς του Δημοσίου.

Πρόκειται για 251 θέσεις στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και 639 θέσεις στα Καταστήματα Κράτησης.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις θέσεις τακτικού προσωπικού στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ήδη έχει δημοσιευθεί η κατανομή των θέσεων και οι ειδικότητες, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό το πότε θα «τρέξει» η προκήρυξη.

Ακολουθεί νέο πακέτο προσλήψεων για τα Καταστήματα Κράτησης

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο άμεσο διάστημα θα γίνει μια ακόμη προκήρυξη για 639 θέσεις σε Καταστήματα Κράτησης (φυλακές) σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη ανακοινώσει το πώς θα κατανεμηθούν οι θέσεις. Τα 258 άτομα θα απασχοληθούν στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας, ενώ οι υπόλοιπες 381 προσλήψεις θα διαμοιραστούν για να καλυφθούν κενά σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Οι ειδικότητες που αναμένεται να ζητηθούν είναι κυρίως φύλακες (234 θέσεις) καθώς και εξωτερικοί φρουροί (204 θέσεις). Παράλληλα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, 28 θέσεις γιατρών, 51 θέσεις νοσηλευτών, 53 θέσεις διοικητικών, 10 θέσεις ψυχολόγων και κοινωνιολόγων, 7 θέσεις εγκληματολόγων και 25 θέσεις κοινωνικών λειτουργών.

Facebook Comments