Μετακλητή του ΣΥΡΙΖΑ συνελήφθη να παραποιεί φωτογραφίες από εκδήλωση της Ν.Δ. στα Χανιά και στη συνέχεια να τη διαβιβάζει σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ προς δημοσίευση έχοντας ως  τελικό στόχο να εκθέσει τη Ν.Δ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο tomanifesto.gr,  το πρωί (10.06/20.5.2019) η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση παραποιημένες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του Κ. Μητσοτάκη στα Χανιά, υπό τον τίτλο «Μητσοτάκης: Απίστευτο μοντάζ στα Χανιά – Διπλασίασαν τον κόσμο (photo)». Στο κείμενο που συνοδεύει την παραποιημένη φωτογραφία αναφέρεται ότι «… ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε μπροστά σε ομολογουμένως λιγοστούς Κρητικούς, όπως καταδεικνύουν και οι πανοραμικές φωτογραφίες. Ομολογουμένως; Όχι, αφού στη Νέα Δημοκρατία δούλεψε καλά το φώτοσοπ και στην κυριολεξία έκανε θαύματα…».

Ψάχνοντας λοιπόν από πού ξεκίνησε η διάδοση της φωτογραφίας, αναφέρει ο ιστότοπος manifesto,gr ανακαλύψαμε πως πρώτος την ανέβασε στο facebook ένας λογαριασμός προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ με όνομα «Τιμολέων Σοφός». Η ανάρτηση έγινε την 20.5.2019 και ώρα 07.18΄, ήτοι δηλαδή 3 περίπου ώρες πριν ανεβάσει το άρθρο της η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ.

Το ακόμα πιο αποκαλυπτικό της ανάρτησης του Σοφού είναι πως ο ίδιος αναφέρει πως οι φωτογραφίες προέρχονται από την Κατερίνα Κνήτου. Δεν γνωρίζουμε γιατί το αναφέρει (πιθανώς για να αποδώσει credits…), αλλά ωστόσο ψάξαμε να δούμε ποια είναι η κυρία Κνήτου.

Η κα Κνήτου είναι δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και (τουλάχιστον) τέσσερις φορές διορισθείσα σε διάφορες θέσεις της κυβέρνησης. Επειδή λοιπόν η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ισχυρίζεται ότι τις φωτογραφίες διέδωσε στα social media η Νέα Δημοκρατία, ο ιστότοπος καλεί την κα Κνήτου επισήμως να πει από ποιον λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας τις βρήκε.

Facebook Comments