Δεν πείθουν τους πολίτες οι προεκλογικές παροχές του πρωθυπουργού. Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται από μία ακόμη δημοσκόπηση, της Alco για το Open και το δελτίο ειδήσεων με την Ελλη Στάη όπου η ψαλίδα βρίσκεται στις 6,3 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,8%, ΚΙΝΑΛ και ΧΑ από 5%, ΚΚΕ 4,4% Αντίστοιχα με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ: 29,9%, ΣΥΡΙΖΑ: 23,6% ΧΑ: 5,7%, ΚΙΝΑΛ: 5,7%, ΚΚΕ: 5%. To 30% των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 15% είχε ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, ένας στους πέντε από τους αναποφάσιστους δεν δηλώνει την κομματική του προέλευση. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 20% απαντά ότι ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη σκληρή αντιπαράθεση, ενώ το 12% ότι ευνοείται η ΝΔ. Η πλειονότητα ωστόχο πιστεύει ότι δεν ευνοείται κανένας.

Το 51% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα έπρεπε να γίνει debate μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, έναντι 39% που απαντά όχι.  Το 28% απαντά ότι η πολιτική Μητσοτάκη ευνοεί τα οικονομικά της οικογένειας του (έναντι 29% τον περασμένο μήνα). Για τον κ.Τσίπρα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 23% (έναντι 22 % τον περασμένο μήνα).

Στην παράσταση νίκης σε ποσοστό 55% πιστεύει ότι θα κερδίσει η ΝΔ έναντι17% που έχει αυτή την αντίληψη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΡΙΖΑ πάντως, εξακολουθεί να εμφανίζει χαμηλή συσπείρωση (51%). Αντίστοιχα η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 8%%.

Facebook Comments