Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει να πληθαίνουν οι «ψηφοφόροι»  οι οποίοι συμμετέχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις αρχηγών κομμάτων αλλά και υποψηφίων για τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας και να βγάζουν έναν πρωτόγνωρο ενθουσιασμό.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι αν όλοι αυτοί οι «οπαδοί» κομμάτων και υποψηφίων είναι πραγματικοί ψηφοφόροι τους και αν γεμίζουν πλατείες και στάδια αυθόρμητα.

Σε ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, αναφέρεται ότι γραφεία εύρεσης εργασίας «ψαρεύουν» ενδιαφερόμενους μεταφερόμενους οπαδούς μέσω των social media και εν συνεχεία ναυλώνουν πούλμαν με «αυθόρμητους» υποστηρικτές τα οποία ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας με προορισμό πόλεις της επαρχίας για λογαριασμό υποψηφίων.

Όλα αυτά βέβαια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με το αζημίωτο καθώς για κάθε «κεφάλι» τα γραφεία δίνουν 20 με 25 ευρώ.

Ορισμένοι εκ των υποψηφίων των Περιφερειακών και των Δημοτικών εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών, μέσα στην απελπισία τους να γεμίσουν τις πλατείες των προεκλογικών τους ομιλιών με κόσμο – αναφέρει η ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος –  ώστε στη τηλεόραση να φαίνονται αυθόρμητα πολλοί και δαιμονισμένα ενθουσιώδεις, δεν διστάζουν να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς; Αναθέτοντας σε γραφεία ευρέσεως εργασίας ή στα γνωστά «κομπαρσάδικα», να βρουν κόσμο που θα δεχθεί με 20 – 25 ευρώ, να μπει στο λεωφορείο και να ταξιδέψει από την Αθήνα έως τη Χαλκίδα ή μέχρι τη Λαμία, στη Λάρισα, στο Βόλο και ακόμη παραπάνω, με επιστροφή την ίδια μέρα αμέσως μετά το τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης.

Δείτε κάποια από τα μηνύματα στα social media

 

Facebook Comments