Τα ελληνικά hoaxes “τσίμπησαν” την Αυγή: Τα νούμερα τηλεθέασης του Μητσοτάκη δεν είναι μονοψήφια

MarketNews

Τα ελληνικά hoaxes “τσίμπησαν” την Αυγή: Τα νούμερα τηλεθέασης του Μητσοτάκη δεν είναι μονοψήφια, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κάποια φυλοκυβερνητικά μέσα υποστηρίζουν ότι κάθε φορά που εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέφτουν τα νούμερα τηλεθέασης, κάτι που έρχονται να διαψεύσουν τα ελληνικά hoaxes.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αυγή η εμφάνιση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR έριξε τα νούμερα από το 15% στο 7% ενώ σχολίασε «αν θες οι τηλεθεατές να εγκαταλείψουν το κανάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που μπορεί να το εγγυηθεί». Η δημοσιογράφος που υπέγραφε το δημοσίευμα, Κατ. Μπρ, προσέθεσε ακόμη ότι προφανώς οι περισσότεροι τηλεθεατές προτίμησαν να δουν τον Αλέξη Τσίπρα, που εκείνη την ώρα μιλούσε σε ανοιχτή συγκέντρωση, και ας μεταδιδόταν η ομιλία μόνο μέσω του διαδικτύου και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μόνο ρεύμα που έχει είναι αυτό της αποφυγής του. Το ρεπορτάζ της Αυγής παρουσίαζε ακόμη και στοιχεία της εταιρείας Nielsen,που έδειχναν ότι τα νούμερα τηλεθέασης ήταν όντως μονοψήφια.

Τα Ellinika Hoaxes διαψεύδουν το δημοσίευμα της Αυγής λέγοντας ότι για τον πίνακα που παρουσίασε Η Αυγή, «αν παρατηρήσουμε τον πίνακα θα δούμε στην πάνω αριστερή γωνία ότι αφορά συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα 18 έως 44 ετών.

“Επικοινωνήσαμε με την εταιρία μέτρησης τηλεθέασης, Nielsen, και συγκεκριμένα με το «Γραφείο Πελατών & Επικοινωνίας», για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως μας απάντησαν, τα στοιχεία του πίνακα είναι αυθεντικά, όμως ο πίνακας παραμετροποιήθηκε για να δείχνει την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα (18 – 44).

Ζητήσαμε να μας δώσουν τα στοιχεία τηλεθέασης από 18 ετών και άνω, δηλαδή όσων Ελλήνων έχουν δικαίωμα ψήφου. Σύμφωνα με τον πίνακα που μας απέστειλαν (παρακάτω εικόνα) τα στοιχεία τηλεθέασης ΔΕΝ είναι μονοψήφια.

Όπως μπορούμε να δούμε στον πίνακα, η τηλεθέαση του δελτίου ειδήσεων κυμάνθηκε από 21,3% έως 10,1%.
Ο μέσος όρος τηλεθέασης της χρονικής ζώνης 20:10 έως 20:50, δηλαδή η ώρα προβολής της συνέντευξης του Κ. Μητσοτάκη, ήταν 13,7%.”

Όπως γράφουν, ο πίνακας που παρουσίασε η Αυγή, δείχνει μικρότερα νούμερα τηλεθέασης από τα πραγματικά. Ο ισχυρισμός αναφέρει η ιστοσελίδα, ότι «το δελτίο ειδήσεων του STAR έκανε βουτιά σε μονοψήφια νούμερα λόγω της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκης» δε είναι αληθής.